Statistika

Zapamtite Agram: Prvi u povijesti osvojili sva tri Kupa Hrvatske u svim kategorijama! (VIDEO)

Kompilacija zajedničkih fotografija i trofeja Foto: AK Agram/Renato Branđolica Kompilacija zajedničkih fotografija i trofeja

Osvajanjem Kupa Hrvatske za kadete i kadetkinje uspjeli smo prvi u povijesti ovog milenija hrvatske atletike osvojiti Kup Hrvatske u svim mogućim kategorijama!

Što se tiče sveukupnog osvajanja ova sva tri natjecanja velike tradicije pamti se 2002. i 2003. godina kada je Mladost uzela sva tri trofeja. Dinamo Zrinjevac je u tome uspio 2008. i 2010. godine, a mi, Atletski klub Agram, u 2013. i 2016. godini.

No posebnost uspjeha u 2016. godini je da smo prvi koji su uspjeli osvojiti Kup Hrvatske za sva tri dobna uzrasta (seniorski, juniorski i kadetski) u sve tri kategorije (sveukupno, žene, muškarci). Nogometnim rječnikom mogli bi reći da se radi o trostrukom 'hat-tricku' ili matematičkim - stopostotnim učinkom!

Uostalom i sami se možete uvjeriti u to s pregledom sljedeće tablice (koju s desnim klikom miša ili dužim držanjem slike na svom tabletu/smartphoneu možete otvoriti za dodatno uvećanje):

 

Od klubova koji su bili blizu tome su ponovno Mladost 2003. godine (5 bodova im je nedostajalo u konkurenciji muškaraca seniorskog Kupa Hrvatske gdje jedino nisu bili prvi) i Dinamo 2010. kada su se upravo naše Agramerke ispriječile u ženskom poretku juniorskog Kupa Hrvatske.

No tako smo došli do 2016. godine gdje smo u svim kategorijama bili više nego uvjerljivi. U konkurenciji seniora i seniorki te kadeta i kadetkinja smo postavili nove rekorde u broju osvojenih bodova, a podsjetit ćemo kako su juniori i juniorke isto napravili godinu ranije (2015.)

"Najnapetije" je bilo na seniorskom Kupu Hrvatske u ženskoj konkurenciji gdje su Agramerke slavile sa 68 bodova prednosti. Sve pobjede u drugim kategorijama su imale veću prednost od toga.

Često se za Kup provlači teza o tome kako pobjeđuje onaj s najviše ljudi što jednim dijelom je istina (uostalom, svaki sustav natjecanja nudi svoje zahtjeve), ali isto tako je dovoljno otvoriti rezultate natjecanja i vidjeti tko je osvojio najviše 1. mjesta i ostalih visokih pozicija.

Samim time, može se reći kako ovo natjecanje velike povijesti i značaja nudi dobar balans kvalitete i kvantitete.

Ponosni smo što smo se upisali zlatnim slovima u povijest hrvatske atletike i njezinih Kup natjecanja. Sve čestitke idu našim atletičarima, atletičarkama, stručnom stožeru i svima koji su na bilo koji način sudjelovali u ovom briljantnom uspjehu!

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

Log in or create an account

fb iconLog in with Facebook