Statistika

Deset najgledanijih videa u 2012. godini

Što se najviše gledalo na našem Youtube kanalu u 2012. godini?

Općenito i ostale zanimljivosti

Krenimo od nekih općenitih informacija pa odmah na početku recimo kako ste tijekom prošle godine sveukupno gledali naše videozapise 27.791 puta. To je čak otprilike 8500 pregleda više u usporedbi s 2011. godinom, drago nam je kako naš kanal iz godine u godinu sve popularniji.

Zanimljiv je sljedeći podatak koji je vezan uz procijenjeni broj odgledanih minuta (videozapisa). Vremenski to iznosi 1040940 sekundi odnosno 17349 minuta. U satima je ta brojka 289 i stati ćemo na 12 odgledanih dana.

U protekloj godini smo za vas „prenijeli" čak 185 videozapisa i bez ikakve sumnje postavili visoko ljestvicu za godinu koje su pred nama. U omjeru sviđanja/nesviđanja videa pobjedu uvjerljivo odnosi opcija „Sviđa mi se" sa 53 klikova naspram 8 klikova kod „Ne sviđa mi se". Uz to se povećao broj pretplatnika, postojećih 18 pridružilo se 8 novih. Ovo je dio koji bismo u idućoj godini željeli popraviti i privući pažnju još više korisnika Youtube usluga.

Hrvatska je (naravno) uvjerljivo vodeća po broju posjetitelja, brojač je „stao" na 22.298 pregleda. Nakon njih slijede tri naše susjedne zemlje, redom iz Srbije (873), Bosne i Hercegovine (667) i Slovenije (592). Na 5. Mjestu su Sjedinjene Američke države s 495 pregleda. Unatoč nekim zabranama naših videozapisa, u Njemačkoj se i dalje gledaju naše snimke (391). Nakon njih preko 200 pregleda brojimo iz Velike Britanije (239) i Češke (207). Uz ovih nabrojanih 8, gledalo nas je još 90 država!

Datumi kada su se naši videozapisi najviše gledali su 16. travanj (357) i 18. rujan (356).

I ovaj puta su nam dostupni demografski podaci, ali pritom ćemo ponovno napomenuti kako je njihova vjerodostojnost upitna s obzirom na to kako prilikom registracije svog novog računa niste dužni navesti točne podatke, u ovom slučaju dob i spol.

No možemo se „pretvarati" kako je svaki korisnik unio točne podatke. Za razliku od prošle godine (kada smo ostali pomalo iznenađeni podatkom kako nas je u 2011. godini gledalo 84.1% muškaraca i samo 15.9% žena), omjer se značajno promijenio. I dalje nas više prati muški spol, ali ovaj puta se radi o 58.2%, a pripadnica ljepšeg spola je 41.8%. Kod muškaraca je i dalje najbrojnija dobna skupina od 45-54 godina dok kod žena dominira skupina od 13 do 17 godina. Isto kao i u 2011. godini.

Deset najgledanijih videa u 2012. godini

Ove godine smo organizirali i dvoranska natjecanja, a mlađejuniorsko je bilo jedno od njih. Kao organizatori smo odlučili kako fokus neće biti samo na našim atletičarima, već i na članovima ostalih atletskih klubova. Na kraju možemo reći kako je to bio odličan potez s obzirom na to kako je spomenuti video sa 638 pregleda upravo i najgledaniji u ovoj godini. 

Dosad neviđena dominacija na ovom natjecanju izazvala je interes kod ljudi i video je do ovog trenutka pogledan 507 puta. Inače se u njemu nalaze isječci s razmišljanjima nekih naših članova prije i nakon utrke uz naravno većinu isječaka sa samih utrka. 

Još jedno dvoransko natjecanje u našoj organizaciji, također smo snimili sve trkačke discipline nevezano za nastupe naših članove. Na ovom natjecanju su očito najgledanije bile kvalifikacije na 60m s 462 prikaza, a u sljedećoj rečenici vidjeti ćete kako je i finale bilo dobro popraćeno.

Nastavljamo od prošle rečenice – najbrža disciplina (barem u programu disciplina u dvorani) ponudila je uzbudljivu (pa i emotivnu – tko je bio na mjestu događaja zna o čemu pišemo) završnicu  u konkurenciji mlađih kadetkinja stoga nas ne čudi kako interesa nije nedostajalo i nakon završenog natjecanja.  Finale je pogledano 423 puta.

Koga ne bi zanimalo natjecanje koje je umalo od jednodnevnog postalo dvodnevno (zadnja disciplina završena je u 23h)? Jednako tako, tko ne bi želio vidjeti barem djelić briljantnosti mlađeg kadeta Brune Penezića i ostalih naših sjajnih kadeta i kadetkinja te mlađih kadeta i kadetkinja? Mi bi sigurno htjeli,a  slično su razmišljali i drugi pa je tako video odgledan 361 puta.

Pratili smo nastupe naših atletičara, ali i ostalih hrvatskih reprezentativaca. Prava je šteta što se ovo natjecanje održava početkom ili sredinom 12. mjeseca, s ranijim datumom bi sigurno i ovaj video zauzeo bolju poziciju na ovoj listi jer je i ovako u nepunih mjesec dana „prikupio" 338 prikaza. To je nažalost „zamka" ove liste najgledanijih videozapisa, ali drugačije se naprosto ne može složiti. Putem socijalnih mreža pročitali smo pozitivne reakcije i kritike na video, na čemu se ovim putem zahvaljujemo, truditi ćemo se snimiti što više ovakvih uradaka.

Kad već spominjemo „nepravdu" kod ovih kasnije postavljenih videozapisa, pošteno bi bilo reći kako u ovoj priči (logično) bolje prolaze oni videozapisi koji datiraju na samom početku godine, poput ovoga. No to ne umanjuje njegovu vrijednost ili kvalitetu, ove kvalifikacije sigurno nisu 313 puta slučajno pogledane.

Još jedan video s kvalifikacijama u 10 najgledanijih, očito ljude ne zanimaju samo najbrži (tj. finala) što je isto jedna pozitivna stvar. Jednako tako pozitivnih je 287 prikaza.

Treće dvoransko natjecanje u našoj organizaciji bilo je PH za kadete i kadetkinje, a naši gledatelji na Youtubeu očito je najviše tog dana zanimala završnica utrke dugačke 60m, a dodatna „smetnja" su prepone. Do sada je ovaj video pogledan 261 put.

Nije česta pojava da dva videozapisa imaju isti broj pregleda, ali evo, spomenuta dva su tijekom 2012. Godine pregledana 260 puta. Drugi dan u Rijeci na kadetskom i mlađekadetskom prvenstvu bio je nešto kraći u usporedbi s prvim, radi toga je vjerojatno i nešto slabije popraćen. S druge strane nalazi se video u kojem nastupaju članovi hrvatske reprezentacije na 4x400m, a jedan od tih članova bio je upravo naš Milan Kotur.

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Log in or create an account

fb iconLog in with Facebook