Intervju i izjave

VUKOVIĆ spreman čeka Europsko mlađejuniorsko prvenstvo: "Želim biti još bolji" (VIDEO)

Jakov Vuković Foto: Renato Branđolica Jakov Vuković

Krajem prošle sezone pojavio se Jakov Vuković i već tada u prvim utrkama pokazao određeni talent, a kroz treninge se zato ove sezone se isprofilirao na domaćim natjecanjima osvojivši niz medalja pa čak i jedan rekord. Došao je i trenutak za prvi međunarodni nastup.

Da, zanimljivo zvuči, ali kako na Balkanskom mlađejuniorskom prvenstvu nije bilo 200m, a na Balkansko juniorsko se išlo u drugačijem sastavu, Jakov će svoj prvi nastup za Hrvatsku na 200m (kasnije i štafeti) obilježiti upravo u Mađarskoj.

"Budući da atletiku treniram oko godinu dana poprilično sam zadovoljan s dosadašnjim rezultatima, ali već polako gledam i na iduću sezonu gdje bih želio postići još bolje rezultate. U prvom redu će tu doprinijeti i mogućnost treniranja u dvorani koju ćemo imati cijelu zimu na raspolaganju."

Zanimljivo, iako je ove sezone osvojio naslov mlađejuniorskog prvaka Hrvatske na 200m uz broncu na 100m, prije će kao najveće dosadašnje postignuće istaknuti:

"Od svojih dosadašnjih rezultata osim, naravno, ovog plasmana na EP, istaknuo bih hrvatski seniorski rekord 1:26,71 na štafeti 4x200m u kojem sam sudjelovao s našim najboljim hrvatskim trkačima."

Za natjecanje pred njim kao i svi, bez nekih posebnih filozofiranja želje i ciljevi su jasni:

"Na Europskom mlađejuniorskom prvenstvu nadam se što boljem plasmanu i 'rušenju' trenutačnog osobnog rekorda od 22.41."

Poželio je isto i svima koji će biti s njim u Mađarskoj, ali ne samo i tu: "Također svim hrvatskim predstavnicima ovdje želim što bolje plasmane, ali i našim atletičarima idući tjedan, Bloudeku, Mrčiću i Šrut."

Ako vam nakon pročitane rečenice nedostaje jedno ime, razlog je to što ga je Jakov htio posebno istaknuti: "Posebno se to odnosi na Svena Cepuša za kojeg znam da je u izvrsnoj formi jer smo u posljednje vrijeme svakodnevno trenirali zajedno."

Vidjet ćemo kako će završiti to predviđanje, ali najprije se fokusiramo na njega koji u akciju kreće najkasnije od svih naših članova, u petak od 18h tj. njegova skupina je u 18:16h. Sretno mu bilo!

Ocijeni sadržaj
(2 glasova)

Log in or create an account

fb iconLog in with Facebook