Intervju i izjave

ŠRUT nakon EP u krosu i planinskom trčanju na juniorskom SP: "Velik događaj i posve drugačija utrka za mene" (VIDEO)

Sandra Šrut Foto: Renato Branđolica Sandra Šrut

Jedno od najugodnijih otkrića za ovu atletsku sezonu neosporivo je upravo naša Sandra Šrut koja je u manje od godinu dana treniranja već stigla napraviti puno velikih stvari, a jedna od njih upravo je Svjetsko juniorsko prvenstvo na kojem nastupa sutra u utorak, od 8:30h na 3000m zapreke.

Što se tiče najdražih trenutaka ove sezone, zamolili smo ju da izdvoji nekoliko njih jer bi se u suprotnom cijela ova najava dodatno odužila. Odabir je bio sljedeći:

"Govoreći o samoj sezoni prije svega sam jako sretna što sam puno napredovala. Najdraže domaće utrke bile su mi Karlovački cener gdje sam postigla juniorski rekord Hrvatske na 10km te državno juniorsko prvenstvo kada sam istrčala normu na 3000m zapreke, a od međunarodnih zasad su to naravno Europsko prvenstvo u planinskom trčanju, a u posebno lijepom sjećanju ostalo mi je Europsko prvenstvo u krosu koje se održalo krajem prošle godine."

Istaknut će razliku kod najvećih natjecanja:

"Veliki su to doživljaju za mene, posebno jer sam još nova u ovom sportu, ali najviše mi se svidjela atmosfera koja je stvarno na puno većoj razini naspram "običnih" utrka. Zato se i veselim ovom Svjetskom prvenstvu jer će to biti posebno velik događaj za mene na kojem se još uvijek ne mogu zamisliti i nevjerojatno mi je kako ću trčati s najboljima na svijetu."

Za samu utrku želja je naravno jasna uz jednu dodatnu:

"U utrku želim ući da dam sve od sebe te se nadam osobnom, a plasman mi nije nužno primaran. S obzirom da mi u tom djelu nedostaje iskustva, zanima me i kako ću reagirati na "gužvu" u utrci jer u Hrvatskoj nema baš puno natjecateljica u ovoj disciplini i ove godine sam utrke praktički trčala sama. Zato se baš i nadam kako će me u ovoj drugačijoj utrci upravo to i 'povući' da još brže trčim."

Ostalima želi sve najbolje s tim da postoji nešto što joj nije drago:

"Svim ostalim reprezentativcima želim da se pokažu u svom najboljem izdanju te ako ne uspiju proći dalje da bar istrče/skoče/bace osobni rekord. Jako mi je žao što više juniora i juniorki nije uspjelo ispuniti norme u potrebnom razdoblju, a neki su bili jako blizu..."

Uspjeh dijeli na više faktora:

"Naravno kako je za dosadašnje uspjehe zaslužan moj trener, ali i svi ostali kolege trkači koji su mi vječna podrška, uostalom kao i cijeli naš klub Agram"

Podrška ćemo joj biti i sutra, želimo joj da sve bude prema njezinim željama i naravno, da se što bolje snađe u "gužvi" koju je najavila. Samo hrabro (kao i uvijek)!

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

Log in or create an account

fb iconLog in with Facebook