Intervju i izjave

MALENICA ponovno u Győru, nakon EYOF-a sada je EP U18 na redu: "Iskustvo koje će pomoći" (VIDEO)

Roko Malenica Foto: AK Agram Roko Malenica

Roko Malenica prošle godine se pojavio u svijetu atletike i kroz sezonu pokazao kao jedno od najugodnijih iznenađenja sezone, a u ovoj se dodatno etablirao i potvrdio svoje mjesto među najboljim kladivašima Europe, barem kada su mlađi juniori u pitanju.

Ova sezona očekivano je bila još uspješnija od prošlogodišnje, a posebice je zadovoljan rezultatom na njezinom početku, na našem mitingu:

"Na našem mitingu sam ove sezone najbolje bacao, osobni od 66.02 kojim sam dobio mir za ostatak sezone i pripremu za ovo natjecanje. Uz to sam ove godine osvojio mlađejuniorski i juniorski naslov prvaka Hrvatske dok mi to prošle godine nije pošlo za rukom."

Općenito su mlađi juniori malo u specifičnoj situaciji kada su bacačke sprave u pitanju jer zapravo prilika i disciplina (5kg) nema puno već se više bacaju za kilu teže sprave. Tako da naš član ove sezone ni nije imao previše nastupa upravo u ovoj disciplini, ali za Europsko je jasan:

"Želio bih biti što bolji i baciti osobni rekord što neće biti jednostavno s obzirom da su kvalifikacije i imamo samo tri hica."

I on je jedan od rijetkih ovdje koji su nastupali na Europskom olimpijskom festivalu mladih, doduše ne u kvalifikacijama jer ih nije bilo već se kladivo bacalo odmah u finalu i tamo je zauzeo 12. mjesto. Ipak, nije to nešto što mu ovdje neće značiti:

"Radi se o iskustvu za koje vjerujem da će biti od pomoći."

Za ostale kolege koji se natječu ovaj tjedan, ali i idući tjedan kako i priliči jednom reprezentativcu imao je lijepe želje: "Nadam se kako će svi ostvariti dobre nastupe i svoje želje."

Poznato je kako Roko nije čovjek od previše riječi, a mi se nadamo kako će od 11:15h biti zato čovjek od djela, samo hrabro i sretno!

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

Log in or create an account

fb iconLog in with Facebook