Intervju i izjave

MRČIĆ nastavlja seriju velikih natjecanja, na redu je SP U20: "Ovo je tek početak!" (VIDEO)

Filip Mrčić Foto: Renato Branđolica Filip Mrčić

Naš dobri duh Filip Mrčić i ove godine je zaslužio nastup na jednom velikom natjecanju kao što je Svjetsko juniorsko prvenstvo, a njegov nastup na skoku u vis predviđen je sutra, u četvrtak, u 18:45h, uz prijenos s IAAF-a

.

Ono što je sigurno, ovo je čovjek s kojim uvijek možete pričati o atletici, i to ne samo o njemu (kao u ovom slučaju s obzirom na to da je ipak ovo najava njegovog nastupa) nego i općenito...

"Zadovoljan sam dvoranskom sezonom te iako nisam skočio osobni rekord, bio sam najkonstantniji i 6 natjecanja uzastopno preskočio 2.10m ili više, a još sam i 'napadao' državni rekord te nisam bio daleko od njega. Ovdje ću najviše pamtiti srebro s prvenstva Balkana za juniore gdje sam i skočio najbolji dvoranski rezultat sezone."

O sezoni na otvorenom tek je imao što za reći:

"Odlično je počelo jer sam pobijedio sa 2.13m i to baš na mom najdražem mitingu u spomen na Gorana Subotića. Pobjeda mi je puno značila jer mi je vratila vjeru u to da ću uspjeti preskočiti normu za Svjetsko juniorsko prvenstvo. Ponovno sam nastupao u višeboju gdje sam ostvario nekoliko dobrih rezultata. Najviše sam se veselio utrci na 1500m gdje sam skoro uspio u svom cilju da istrčim ispod 4:30. I ovako je bilo dobro jer sam bio jako blizu i cjelokupno je to bilo još jedno dobro iskustvo."

Naravno, najbolji dio sezone na otvorenom bio je Juniorski Kup i Ekipno prvenstvo Hrvatske:

"To natjecanje će mi zauvijek ostati u sjećanju jer sam skočio osobni rekord 2.16m i time ispunio normu za ovo natjecanje o kojemu sanjam od trenutka kada sam počeo trenirati atletiku. Ušao sam motiviran i znao sam da sam spreman za normu. Još je i publika bila super i stvorila odličnu atmosferu. Uz sve to drago mi je kako smo još jednom pokazali da smo najbolji i osvojili ovo natjecanje(a)."

Filip ima zaista lijepu seriju nastupa na velikim međunarodnim natjecanjima svake godine, a uz to je već ove godine nastupao na jednom...

"Tako je, 2015. godine nastupio sam na EYOF-u, 2016. godine na Europskom mlađejuniorskom prvenstvu i 2017. godine na Europskom juniorskom prvenstvu. Ipak, ovo natjecanje sada će biti najveće za mene i nadam se da će mi upravo ova sva iskustva pomoći da što bolje nastupim u Finskoj. Ovim putem bi volio čestitati svim našim atletičarima na nastupima na mlađejuniorskom EP jer završavaju kada počinje moje natjecanje.

"Već sam ove godine skakao na Mediteranskom mlađeseniorskom prvenstvu gdje sa samim nastupom nisam baš zadovoljan, ali je to ponovno još jedno veliko iskustvo i prilika za stvaranje novih poznanstva i prijatelja."

Za svoj nastup u Tampereu ima samo jednu istinsku želju, a ostalim kolegama želi sve pozitivno:

"Želio bih uživati u natjecanju i tako dati sve od sebe, a jako se veselim što ću imati priliku nastupati i skakati protiv najboljih na svijetu. Svima ostalima želim što uspješnije nastupe, stvarno imamo dobre juniore i juniorke ovdje koji su puno postigli kroz karijeru i ovu godinu te sam siguran da će i ovdje pokazati svoje kvalitete."

Završne riječi prije nastupa bi bile:

"Volio bih se zahvaliti svima koji su vjerovali u mene od samog početka, najviše sam zahvalan svojoj majci koja je uvijek tu za mene, od onih najtežih pa do onih najljepših trenutaka. Iako nije prisutan na mojim treninzima jer ne živimo u istom gradu, zahvalan sam svome treneru koji je uvijek tu da mi pomogne i svaki put se čujemo oko treninga i sl. Puno hvala i mojim prijateljima i klubu koji mi daju dodatan vjetar u leđa. Ovo je tek početak!"

Sjajne riječi za kraj ove najave, želimo mu da zaista uživa jer je to i zaslužio! Sretno!

Ocijeni sadržaj
(3 glasova)

Log in or create an account

fb iconLog in with Facebook