Intervju i izjave

ŠMID u poznatom okruženju uoči kvalifikacija EP do 18 godina na 1500m: "Nastaviti dobru formu" (VIDEO)

Tina Šmid Foto: Renato Branđolica Tina Šmid

Tina Šmid jedna je od onih koja će od četvrtka do nedjelje (5. - 8. srpnja) biti u poznatom okruženju i terenu jer je godinu ranije u sličnom vremenskom trenutku nastupala na Europskom olimpijskom festivalu mladih (EYOF).

Sada je otišla korak dalje i zaslužila nastup na Europskom mlađejuniorskom prvenstvu, doduše, za razliku od EYOF-a, ovdje neće trčati 3000m već 1500m. Njezina sezona imala je zanimljivu putanju forme što ima svojih razloga:

"Počela sam sezonu natjecanjima u dvorani gdje sam s relativno dobrim rezultatom na 3000m postala i mlađejuniorskom prvakinjom Hrvatske osvojivši 1. mjesto. Nakon toga sam imala ponešto problema s ozljedama pa su samim time i rezultati bili dosta slabiji."

No nije sve tako crno (ili sivo?):

"Nakon oporavka sam treninzima uspjela podići formu u zadnji čas i na zadnjoj prilici, juniorskom prvenstvu u Splitu ostvariti svoju najveću ovogodišnju želju, ali i cilj - normu za Europsko mlađejuniorsko prvenstvo."

Tina će reći u zadnji čas, a mi bi možda tu iskoristili drugi termin i napisali "pravi čas". Naime, službena pravila natjecanja dozvoljavaju nastup samo dvije natjecateljice iz iste zemlje, a tu je uz Klaru Andrijašević iz Makarske u jednom trenu se pojavila i Barbara Vrhovac iz Osijeka koja je također ispunila normu.

Ipak, Tina je u Splitu postigla brži rezultat od potonje i tako zaslužila ponovni odlazak u Mađarsku.

"Od ovog natjecanja očekujem nastaviti dobru formu što bi značilo osobni rekord i što bolji plasman."

Na samo prošlogodišnje iskustvo Europskog olimpijskog festivala gleda pozitivno:

"Da, prošle godine nastupila sam u istom gradu i stadionu i to će mi, nadam se, pomoći u ostvarenju navedenih ciljeva jer poznata su mi staza i atmosfera koja nas tamo očekuje."

Nastavak također slijedi u pozitivnom tonu:

"Želim svim našim članovima kluba, ali i drugih klubova da postignu što bolje rezultate pa da nam svima to bude jedno lijepo i nezaboravno iskustvo. Isto bih željela onima koji nastupaju poslije nas na Svjetskom juniorskom prvenstvu, da kolege iz kluba, Sandra Šrut, Sven Cepuš, Marino Bloudek i Flip Mrčić u najmanju ruku postignu svoje osobne rekorde i ono najbitnije, budu zadovoljni svojim nastupima."

Zaključak ovog kratkog razgovora nije mogao biti negativan:

"Za kraj bih željela zahvaliti svim trenerima u klubu koji su mi pomogli da se vratim u pravo vrijeme i dostignem svoj cilj."

Tinin nastup očekujemo u petak od 11:40h kada će se trčati kvalifikacije 1500m.

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

Log in or create an account

fb iconLog in with Facebook