Intervju i izjave

KREŠO ima cilj na EP za mlađe juniore-ke: "Najbržom utrkom zaslužiti polufinale 100m" (VIDEO)

Dominik Krešo Foto: Renato Branđolica Dominik Krešo

Jedan od onih za koje na početku godine slabiji poznavatelji atletike ne bi rekli da će biti na ovom natjecanju zasigurno je Dominik Krešo koji se kroz ovu godinu isprofilirao kao jedno od najugodnijih iznenađenja, posebice u sprinterskom djelu.

Tako je uspio nadmašiti normu od 11.10 na 100m (a bio je i blizu na 200m), i to sa sjajnom utrkom u Splitu kada je istrčao 10.97 što i sam vidi kao jedan od svojih najboljih trenutaka:

"Istrčanih 10.97 i pozicija drugoplasiranog na juniorskom prvenstvu je nešto što moram prvo istaknuti, iako bi uz to nadodao i drugo mjesto na mlađejuniorskom prvenstvu Hrvatske. No pritom ne zaboravljam ni nastupe za reprezentaciju na dva Balkanska prvenstva, također ove dvije dobne kategorije."

Vrijedi istaknuti da je bio jedini iz našeg kluba, ali zapravo i čitave reprezentacije Hrvatske jer zapravo nitko drugi nije sudjelovao u obje akcije.

Ovaj mladi atletičar nije jedan od onih s velikim najavama već se više voli pokazivati na samom terenu kada dođe vrijeme za to. Kao jedan od razloga uspješne sezone osim ipak većeg fonda treninga reći će:

"Srećom nije bilo nikakvih ozljeda i to dodatno moju sezonu osim navedenih bitnih postignuća čini jako dobrom i uspješnom."

Iako izvana možda ne odaje takav dojam, radi se o osobi koji je unutar sebe izrazito visoko motiviran i uvijek od sebe traži puno toga. Što se tiče samog Europskog prvenstva, bio je više nego jednostavan:

"U Gyoru i na 100m bih želio ostvariti plasman u polufinale, a vjerujem da bih to mogao kada bi uspio 'skinuti' svoj trenutačni osobni rekord od 10.97. Brža utrka od te trebala bi voditi u daljnji krug natjecanja. Uz to vjerujem da bi jako dobar rezultat mogli ostvariti u štafeti, ali svi se prvo trebamo koncentrirati na svoje pojedinačne nastupe pa ćemo nakon toga razmišljati o 100-200-300-400m."

Kao što za sebe nije želio davati posebnu najavu, isto je vrijedilo i za druge, ali nije propustio zaželjeti samo dobre želje:

"Kolegama iz kluba želimo puno sreće i uspjeha na Europskom mlađejuniorskom i Svjetskom juniorskom prvenstvu!"

Želimo im i mi naravno, ali u ovom članku posebno želimo to njemu jer natjecati se u disciplini gdje je jedna od najjačih konkurencija (a odlučuju najmanje nijanse) je sve samo ne jednostavan zadatak.

Dominik svoj kvalifikacijski nastup na 100m očekuje u četvrtak od 11:45h tj. 2. skupina je u 11:52. Startne liste možete pogledati na ovom linku. Sretno!

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

Log in or create an account

fb iconLog in with Facebook