Intervju i izjave

RUŽIĆ s jasnim očekivanjima i željama na svojoj 2. Univerzijadi: "Odmjeriti snage s najboljima" (VIDEO)

Mateo Ružić Foto: Renato Branđolica Mateo Ružić

Mateo Ružić prvi je od naših koji ide u 'vatru' kada su u pitanju velika međunarodna natjecanja koja nas očekuju tijekom ovog 7. mjeseca, a dogodit će se to na njegovom novom (drugom) nastupu na Univerzijadi koja se kao što smo i ranije već spominjali, kad je atletika u pitanju, održava od 8. do 13. srpnja.

Njegov nastup na 400m predviđen je odmah tijekom prvog dana, i to jutarnjeg programa u 9:30h.

Kao što smo više puta kroz ovu godinu ponovili, a sigurno ćemo to i još raditi, ova sezona je zaista dugačka, ali već sada Mateo je postigao neke od svojih standardnih rezultata kroz ovu godinu, prilikom čega je i sam istaknuo kako je dvoranska sezona bila prolazna, a da se više očekuje od ove na otvorenom.

Uz neke od nastupa na međunarodnim mitinzima, vrijedi istaknuti kako je već sada na jednom državnom prvenstvu uspio osvojiti sve tri medalja različitih sjajeva, bilo je to prije 2 mjeseca na Prvenstvu Hrvatske u štafetama gdje se posebno ističe titula na mješovitih 4x400 metara, novoj olimpijskoj disciplini.

Za sada pogledom na tablice sezone možemo vidjeti 11.01 na 100m što je ujedno i najbrže što je ikad istrčao do sad, a očekivano vodeća vremena ima na 300m (33.66) i 400m (46.92).

Sam će na to reći:

"Iznimno sam zadovoljan dosadašnjim djelom sezone. Dvorana je bila uvod u ljetni dio pred nama koji je bitno duži, a i bitniji što se tiče ostvarivanja rezultata. Samim time dvoranska sezona je očekivano prošla u nešto slabijoj formi jer sam i nešto kasnije nego inače krenuo trenirati pa smo to iskoristili za dobre treninga nadolazeće sezone 2019."

Istaknuo je i jedan podatak kojim se ne može baš svatko pohvaliti, posebice na ovim prostorima: "Sezona ide kako sam ju zamislio, istrčao sam 400m osmu godinu za redom ispod 47 sekundi na 400 metara i trenerica Lili i ja očekujemo rast forme i rezultata u ovim važnijim natjecanjima koja nam se bliže."

Osvrnuo se i na svoj nastup na ovoj Univerzijadi za koji naravno ne planira da bude turističke naravi: "Očekivanja i želje su tu uvijek jasne, istrčati osobni rekord, ući u finale i odmjeriti snage s najboljima."

Što se tiče činjenice da mu je ovo drugi nastup na ovom natjecanju, smatra kako će u smislu iskustva navedeno pomoći, a pritom to nije jedini faktor:

"Iskustvo igra veliku ulogu radi kvalifikacija u rano jutro, tako je moja u 9:30h, a kako sam već prije dvije godine prošao proces ranijeg ustajanja u 5h ujutro i nastupanja, trebalo bi to biti puno lakše. Uz to, termin je znatno bolji jer smo na prošlom izdanju natjecanje imali krajem kolovoza dok je ovo sada u pravo vrijeme kada smo navikli nastupati i raditi prave rezultate. Nama s ovih krajeva sigurno je i mjesto održavanja puno primjerenije nego prošli put, brz je dolazak do odredišta, vremenska zona ista i minimalan je proces prilagodbe."

Završno je sumirao: "Plan do kraja sezone je istrčati osobni rekord i ostati zdrav. Puno hvala cijelom stručnom timu našeg kluba, posebno trenerici Lili na velikom trudu i podršci te isto tako hvala mojim klupskim kolegama."

Mi se zahvaljujemo njemu što je već sada svojim pristupom treninzima i natjecanjima (a i općenito našem sportu) te samim karakterom pokazao da je i već sada veliko pojačanje za naš klub od ove godine, a u vremenu koje dolaze, sigurno će se to još više puta pokazati točnim. 

Želimo mu puno sreće i uspjeha, ne samo na ovom natjecanju, već i u nastavku sezone!

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

Log in or create an account

fb iconLog in with Facebook