Intervju i izjave

Europski juniorski prvak BLOUDEK nema pritisak uoči juniorskog SP: "Malo ga je bilo, ali sam shvatio da..." (VIDEO)

Marino Bloudek Foto: Renato Branđolica Marino Bloudek

S posebnom rolom i titulom na Svjetsko juniorsko prvenstvo dolazi Marino Bloudek koji je prije malo manje od godinu dana napravio poseban podvig i uspjeh hrvatskog sporta općenito osvojivši naslov juniorskog prvaka Europe. Nova uzbuđenja na međunarodnoj sceni očekuju ga sutra u petak, u 9:43h, na 800m, naravno. Prijenos uživo moguće je gledati putem ovog linka.

Iako obično ove najave u sklopu intervjua i izjava otvaramo pitanjem o samom zadovoljstvu  i komentaru aktualne sezone, činilo se logičnije ovaj puta istaknuti ono što vjerojatno mnoge zanima, koliko mu aktualni naslov najbržeg juniorskog trkača Europe stvara dodatan "teret na leđima" kako se zna reći...

"U početku je bilo tako, stvarao mi je mali pritisak jer sam znao kako sad svi očekuju puno više od mene. Zapravo je jednostavno, uvijek se kaže, teže je braniti naslov nego ići u njegovo osvajanje, ali ovo je ionako drugačija priča i puno jača konkurencija. Tako da sada nemam više taj pritisak jer sam shvatio da prije svega trčim za svoju obitelj, grad Viroviticu i samu Hrvatsku te da će mi svi uvijek čuvati leđa ma kako god bilo."

Radi se o vrlo lijepom i poštenom odgovoru, a o samoj sezoni ima više stvari za spomenuti:

"Za početak, sezona je prošla bez ozljeda, zdrav sam, i to je meni i treneru jako drago. Sretni smo što smo uspjeli oboriti par državnih rekorda ove godine. Veliko je postignuće rekord na 1200-400-800-1600m što uspjeli nadmašiti prijašnji rekord koji u tom trenu službeno ni nije bio rekord tako da smo prvi s 10:04,39. Posebno mi je drag novi rekord na 600m gdje nadmašen Melnjakov rezultat otprije 32 godine s 1:17,24."

Vratio se malo još unatrag pa ponovno unaprijed...

"Dvoranu smo super odradili i presretan sam s rezultatom na 800m 1:49,23 koji sam bio i vodeći u svijetu po juniorskim tablicama. Na otvorenom smo imali odlične i jake utrke koje nažalost nismo još iskoristili da istrčim osobni rekord, ali tko zna, možda je baš SP idealna prilika za to."

Realitet je više nego prisutan:

"Spremni smo na teške utrke i svjesni kako je ovo još teže od Europskog prvenstvo jer svi trče još brže i konkurencija je još šira i na visokom nivou."

Plan tj. cilj je sljedeći:

"Cilj nam je prvo pokušati odraditi što mirniju utrku i ući u finale, a onda se probati izboriti za finale."

Zamolili smo ga da prokomentira očekivanja oko nastupa članova ostalih klubova koji su naravno jednak dio reprezentacije Hrvatske:

"Svima općenito želim puno sreće u nastupima, a inače imam velika očekivanja od skokova Marka Čeke koji je odlično nastupao ove sezone kao i Marije Tolj koja je isto odlično bacala."

Ako se tko uvijek zahvali zaista svima i trudi ne izostaviti bilo koga, budite sigurni to je upravo Marino!

"Zahvalio bi se cijeloj svojoj obitelji, treneru Zlatku Totu, Hrvatskom atletskom savezu, klubu Agram, gradu Virovitici, Turističkoj zajednici grada Virovitice, gimnaziji Petra Preradovića u Virovitici i mnogim prijateljima na ogromnoj podršci i na davanju 'vjetra u leđa' u svim područjima moga života. Bez ovakve pomoći, teško da bi ista od ovoga bilo moguće."

A mi se zahvaljujemo Marinu na ovom lijepom razgovoru i općenito svemu što čini u svojoj karijeri. Svaka čast i sretno!

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

Log in or create an account

fb iconLog in with Facebook