Ostalo

Vikend prvenstva Zagreba, ali i EP u planinskom trčanju sa Šrut

Logo natjecanja Foto: EA Logo natjecanja

Prije nego što nam idući tjedan započne serija velikih međunarodnih natjecanja, pred nama je u subotu Otvoreno prvenstvo Zagreba, a u nedjelju će se u Skopju održati Europsko prvenstvo u planinskom trčanju.

Što se subotnjeg natjecanja tiče, možemo spomenuti kako je ove godine smješteno u relativno dobar termin pa smo možda samim time očekivali i nešto bolji odaziv, ali opet je to neposredno prije Europskog mlađejuniorskog i Svjetskog juniorskog prvenstva pa je logično da većina tih natjecatelja ili natjecateljki neće nastupati ovaj vikend kako bi se čim bolje pripremili za velika natjecanja.

Preliminarne startne liste se mogu pronaći na stranicama Hrvatskog atletskog saveza ili putem linka ispod članka. Sretno svima!

Europsko prvenstvo u planinskom trčanju

Zato nas u nedjelju očekuje isto jedno međunarodno natjecanje koje će na neki način započeti seriju velikih događanja pred nama. Radi se o već ranije spomenutom Europskom planinskom trčanju.

Iako je dojam 'sa strane' kako ovo područje atletike je imalo i svoje bolje dane po pitanju popularnosti te kako jedna malo drugačija inačica zvana "Trail" ide u boljem smjeru, ne treba bježati od tradicije koja definitivno postoji, a sigurno i kvalitet koji je u tom smislu neupitan.

Domaćinstva se nastavljaju u mjestima nedaleko od Hrvatske, tako je za ovo 24. izdanje čast organizacije pripala Skopju i Makedoniji. Već u startu možemo pohvaliti posebno napravljenu internetsku stranicu posebno napravljenu  s obzirom da sadrži dosta informacija, a veseli nas kako bi osim rezultata uživo mogli imati i prijenos uživo natjecanja.

Obično to protekne u smjeru praćenja vodećih trkača, ali s druge strane nije ni tehnička izvedba te priče nimalo jednostavna.

Hrvatska reprezentacija putuje s ekipom seniora i seniorki, a kao individualac kod juniorki nastupa naša članica Sandra Šrut koja se na izbornoj utrci posebno istakla za ovu kategoriju i tako zaslužila nastup.

Juniorke će trčati najmanju distancu od svih, ali vjerujte da 6 kilometra u 'planinskim' uvjetima je sve samo ne jednostavan zadatak. Oscilacija u visini staze ide skoro do 400m tako da će se trebati dobro snalaziti na uzbrdnim ili nizbrdnim dijelovima.

Po satnici juniorke počinju prve, u 9h, juniori u 10h, seniorke u 10:45 i seniori će zaključiti program u 12:30, oni trče 11km.

Simptomatično je da Sandra inače na stazi (najbolje) nastupa na zaprekama tako da se već navikla na to, ali sigurno da će ih ovdje u prenesenom smislu biti još više. Svaka staza nosi neke svoje tajne i zamke te treba biti spreman na sve.

U tom smislu želimo njoj, ali i svim ostalim članovima hrvatske reprezentacije puno sreće i uspjeha!

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

Log in or create an account

fb iconLog in with Facebook