Ostalo

VIDEO: Subota za sjećanje - Tri hrvatska rekorda u jednom danu

Dora Filipović, Hrvoje Čukman i Antonela Golobić Foto: Renato Branđolica/AK Agram Dora Filipović, Hrvoje Čukman i Antonela Golobić

Osim što nam je atletska subota ponovno donijela niz medalja s pojedinačnih prvenstva Hrvatske različitih sjajeva, u jednom vrlo kratkom vremenskom razdoblju dobili smo nova tri hrvatska rekorda u različitim dobnim kategorijama.

U Hrvatskoj tj. Rijeci održavalo se Dvoransko prvenstvo Hrvatske za mlađe seniore i seniorke, a srebrna Dora Filipović je na 60m istrčala čak dva puta dvoranski rekord Hrvatske u kategoriji mlađih juniorki. Doduše, u kvalifikacijama ga je prvo izjednačila (7.71 identično kao i Nera Lovrić iz 2000.), a 40ak minuta kasnije bila brža za još dvije stotinke i tako postavila rekord gdje pored 7.69 piše njeno ime. Petnaest godina je zaista dugačak period, ali čekali smo i dočekali Doru koja je na kraju ostala samo stotinku do juniorskog rekorda.

Prvi dio dvoranskog seniorskog prvenstva Hrvatske u disciplinama 400, 800, 1500 i 3000m već tradicionalno se (nažalost) održava u Beču na tamošnjem mitingu "Vienna Indoor Gala". Tamo je brončani Hrvoje Čukman ušao u povijest postavivši novi hrvatski mlađejuniorski rekord. On je kroz povijest više puta ponovno postavljen, posebice u zadnje vrijeme i možda nije jako star, ali kad je zadnji put popravljen za više od sekunde i pol, pravo je to pitanje za statističare. Bez ikakvog podcjenjivanja budućih naraštaja, ovo je vjerojatno rekord koji će se malo duže zadržati u knjigama rekorda.

Na kraju nam ostaje hodanje u dvorani, što je zasigurno nešto što rijetko imamo prilike vidjeti, ali to je vjerojatno zato što isto izrečeno vrijedi i za samu atletsku dvoranu. Antonela Golobić je tamo nadmašila prijašnji najbolji rezultat postavljen u seniorskoj konkurenciji. Službena stranica Hrvatskog atletskog saveza zasad njezinih 15:49,8 naziva "najboljim rezultatom na toj disciplini u Hrvatskoj jer je do sada zabilježen tek jedan rezultat prije ovog natjecanja". Jasno je kako će se kroz vrijeme koje dolazi aktualizirati koja raspravi, ali mi si na klupskoj razini možemo dozvoliti da Antoneli pripišemo titulu seniorske dvoranske rekorderke hodanja na 3000m. Barem neslužbeno.

Ponovno čestitamo našim rekorderima i želimo im još ovakvih lijepih trenutaka, a isto tako se nadamo da će kroz sezonu koja je pred nama biti još novih hrvatskih rekorda!

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

Log in or create an account

fb iconLog in with Facebook