Ostalo

Veštić iznenada otišao s mjesta predsjednika HAS-a! Milanović tvrdi da je on novi predsjednik, opet odlučuje Ustavni sud

Kakvo iznenađenje Foto: PIXSELL Kakvo iznenađenje

Rijeke pravde dolaze u Hrvatski atletski savez. Ili ne?

Kao iz vedra neba (ili noći) 'buknula' je vijest kako Ivan Veštić današnjim danom prestaje obnašati dužnost predsjednika Hrvatskog atletskog saveza.

Kako neslužbeno doznajemo, Veštić nije htio pristati na ultimatum predsjednika Svjetske atletike, Sebastiana Coea, koji je dan ranije donio pravilo u kojem od sada svi predsjednici atletskih saveza obavezno moraju imati TikTok profil putem kojeg trebaju redovito komunicirati s korisnicima.

Pritom je na svaki savez poslana uputa što se točno traži, a naš dosadašnji predsjednik je dobio uputu kako mora vratiti disk na prstu jedne ruke dok se obraća publici.

Potonji, naravno, na isto nije pristao i ekspresno napustio svoju poziciju.

No ona nije dugo ostala upražnjena jer je već samo par sati nakon na nju uskočio aktualni predsjednik Republike Hrvatske, Zoran Milanović.

Kako neslužbeno doznajemo, Milanović se pozvao na Članak 543. Ustava Republike Hrvatske koji je navodno predviđen upravo za ovakve situacije. 

Tako je na potezu ponovno Ustavni sud koji će odlučivati o još jednoj neviđenoj situaciji na političko-sportskoj sceni u Hrvatskoj dok sam Milanović s gnušanjem odbija institucionalnost istog (jer bi to bio još jedan državni udar) te je najavio svoj dolazak na reprezentativne pripreme u Makarsku.

Nakon toga bi trebao produžiti u Jamajku gdje je dogovorio susret i utrku s Usainom Boltom. S obzirom na to da je svjetski rekorder ipak već duže vremena u sportskoj mirovini, predsjednik mu je navodno ponudio da može birati disciplinu koju god želi.

Ipak, odluči li Ustavni sud drugačije i ne bude li Milanović mogao biti predsjednik saveza, navodno je idući na redu za preuzimanje pozicije aktualni premijer Andrej Plenković.

Kako neslužbeno doznajemo, novopečenom TikTokeru se dosta svidjela ideja s vrtnjom diska na prstu jedne ruke i spreman je ponuditi da to napravi s čak dva diska istovremeno.

Uskoro opširnije... (po završetku 1. travnja)

Ocijeni sadržaj
(3 glasova)

Log in or create an account

fb iconLog in with Facebook