Ostalo

Treninzi (za sve) i dalje obustavljeni do 10. siječnja, ublažene mjere za kategorizirane sportaše

Kom(net)ar Autor: S. Marekovich Kom(net)ar

Na konferenciji za medije Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske i novinari nadmetali su se oko ponovno uvedenih propusnica i posebnih dozvola za crkvu tijekom 24. i 25. prosinca, a o sportu nije bilo ni riječi.

No u kasnijoj cjelovitoj novoj objavi tj. odluci o produženju svih dosadašnjih mjera (od 28.11.) primijetili smo i jednu dobru vijest.

A to je da će se službenim treninzima sportaša I., II. i III. kategorije od ponedjeljka (22.12.) moći priključiti i oni koji zadovoljavaju kriterije IV., V. i VI. kategorije.

Nažalost, cjelokupna odluka i dalje znači nastavak obustave programa atletskih škola, rekreacije i vrtića. Ipak s obzirom na to da se ostale mjere nisu ublažavale, pojedinačni sport je u ovom setu i ovom zadnjom odlukom dobio malu 'relaksaciju' naspram nekih drugih također ugroženih grana. Tako da s time trebamo biti zadovoljni. Barem malo.

No to i dalje nije dovoljno te trebamo ustrajati na treningu za sve. Tako da se nadamo kako će 10. siječnja uslijediti novi pomaci po pitanju ovoga te bi zaista bilo pošteno da se svakom sportu pristupi sa specifičnim mjerama kao što imaju kazališta, kina i sl. mjesta. Po novom i crkve.

Sedam kvadrata po čovjeku na prostoru (npr. atletski stadion SP Mladost) od 15 000-ak tisuća kvadrata sigurno je sve samo ne rizična epidemiološka mjera. 

Za sve ostale i dalje stoji poruka od nedavne objave, nemojte napustiti fizičke aktivnosti, nastavite se kretati javnim površinama sukladno aktualnim pravilima.

Za to vrijeme nadamo se da će nadležni prihvatiti sport kao rješenje, a ne jedan od uzroka problema!

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

Log in or create an account

fb iconLog in with Facebook