Ostalo

Možemo i u korona krizi: 9. godinu uzastopno najuspješniji klub po osvojenim medaljama na prvenstvima Hrvatske!

Vizualni prikaz Foto: AK Agram/HAS(screenshoot) Vizualni prikaz

Iako se nakon dvoranske sezone pripremati za sezonu na otvorenom u 2020. godini nije bilo nimalo lako, i ove godine smo uspjeli biti poprilično dominantni na pojedinačnim prvenstvima Hrvatske.

Iako se većina natjecanja održala, nažalost je bilo onih koja nisu radi epidemioloških mjera, a to se odnosi na kros trčanja i hodački dio natjecanja. Odnosno on se na kraju održao u Slovačkoj, ali samo u jednom, seniorskom uzrastu.

Bez daljnjega su to natjecanja gdje bi zasigurno osvojili još medalja i nije nam drago što ona nisu zadržana, ali veseli činjenica kako smo i dalje sigurni broj 1 po pitanju medalja što ne ide u prilog nekim tezama koje su se znale s vremena na vrijeme 'lansirati' kako bez spomenutih prvenstava Hrvatske ne bi bili najbolji u ovom statističkom poretku. 

Onaj posebno impresivan podatak već je istaknut u naslovu objave, a to je da smo već 9. uzastopnu godinu najuspješniji klub, a za nastavak nevjerojatno velike serije zaslužni su naši atletičari i atletičarke (uz trenere i trenerice) koji su sveukupno 234 puta stajali na jedne od tri stepenice pobjedničkog postolja!

Konkretnije, imamo 85 prvaka, 78 doprvaka i 71 brončanih medalja. Uspjeh vrijedan velikih čestitki, a svoj obol sigurno redovito daju profesori, prijatelji, roditelji, sponzori kluba te svi oni koji su dio ove priče.

Kad spominjemo uzastopne brojeve, sa zadovoljstvom ćemo podijeliti informaciju kako nam je ovo 8. godina zaredom kako brojimo preko 200 osvojenih odličja kao dodatnu vrijednost našeg uspjeha.

Ujedno smo s novim zlatnim medaljama prošli i broj od preko 1000 prvaka u 13 godina našeg postojanja što je za mlad klub poput našeg izniman doseg, a više informacija će te vidjeti u sljedećem statističkom pregledu koji slijedi, a brojevima je fokusiran upravo na atletičarke i atletičare.

Cjelokupna tablica dostupna je u linku ispod članka uz tablicu zbroja medalja sa svakog ovogodišnjeg pojedinačnog PH.

Zahvale idu i našim sportskim konkurentima koji natjecanja čine još uzbudljivijima te i svima njima čestitamo na ovogodišnjim postignućima.

Nastavljamo dalje, težimo i dalje onim najvećim postignućima, a nema bolje od olimpijske godine za to!

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

Log in or create an account

fb iconLog in with Facebook