Ostalo

SVIJET ZA SEBE Atletski klub Agram više nego uvjerljivo najuspješniji klub Hrvatske za 2019. godinu!

Vizual najboljeg kluba Hrvatske za 2019. godinu Foto: AK Agram Vizual najboljeg kluba Hrvatske za 2019. godinu

Nakon 2013., 2015., 2016., 2017. i 2018. godine službeno smo okrunjeni i za 2019. godinu!

Hrvatski atletski savez ponovno je tradicionalno na početku godine obradio sve relevantne podatke iz one prošle (boduje se od 1.1. do 31.12.) i tako sukladno svom Pravilniku o bodovanju uspješnosti klubova obznanio radosnu vijest za nas i potvrdio kako smo još jednu godinu završili kao najbolji hrvatski atletski klub!

U 12 godina održavanja ovog izbora i poretka sada smo sveukupno 6 puta bili vodeći klub, a od toga smo čak 5 godina uzastopno neosporivi broj 1.

Time smo se još jednom potvrdili i 'naplatili' po pitanju rada i energije koju ulažemo kroz cijelu godinu, počevši od naših atletičara, atletičarki, trenera, trenerica i svih onih koji su prisutni i pomažu, što od prijatelja kluba do profesora raznih škola kao i roditelja uz sve simpatizere.

Sveukupni poredak za 2019. godinu

Poredak klubova u 2019. godini

Kompletna tablica i sama objava Hrvatskog atletskog saveza na vezanu tematiku dostupna je putem linkova ispod članka.

Ponovno smo bili odlično pozicionirani po pitanju 10 kriterija od čega smo u 6 osvojili najviše bodova: Međunarodni plasmani, nastupi za reprezentaciju, hrvatski rekordi, medalje na pojedinačnim prvenstvima Hrvatske, plasmani i bodovi na ekipnim prvenstvima Hrvatske i bodovi na Kupovima Hrvatske.

Naspram prošle godine, razlika je jedino u tome što nismo imali najviše bodova u organizaciji natjecanja, za ovu godinu se tu istaknuo AK Dinamo-Zrinjevac, inače drugoplasirani klub u sveukupnom poretku.

Sveukupnim zbrojem dolazimo do 191.606,00 bodova čime smo ispred naših sportskih rivala sa istočne strane grada bili bolji za više od 83 tisuće bodova! 

Zanimljivo je pogledati i poredak ostalih klubova, kako to obično biva, neki su se malo poboljšali, neki nisu, ali nama je najvažnije da naša pozicija ostaje neupitna.

Vrlo smo ponosni na navedena postignuća po svim kriterijima koji valoriziraju različite kategorije u našem sportu, a općenito se radi o velikom priznanju za sva naša postignuća koja ostvarujemo tijekom godine.

Ponovit ćemo, spomenuti uspjeh nije plod slučajnosti već velike sinergije u našem klubu koji to godinama sjajno koristi te koristimo i ovu priliku svim našim akterima osim silnih pohvala uputiti i sve čestitke koje neosporivo zaslužuju!

Ovakvi rezultati ne postižu se kratkoročnom već dugoročnom vizijom i uvijek ističemo kako nam je u tome bitan kontinuitet koji iz godine u godinu potvrđujemo. Nastavljamo u težnji pomicanju granica uz shvaćanje kako to neće biti uvijek izvedivo, ali nema odustajanja.

Zaokružimo priču i zahvalit ćemo se našim ostalim atletskim klubovima diljem Hrvatske što nas također 'guraju' prema naprijed jer bit sporta i ostaje u njegovom nadmetanju za što bolje plasmane. Mi smo svoj za 2019. godinu ostvarili, a slično ćemo pokušati i u 2020. godini. Do tada, nastavljamo dalje!

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

Log in or create an account

fb iconLog in with Facebook