Ostalo

Povratak na tron: Atletski klub Agram najbolji je klub u 2015. godini!

Zlatni Agram Foto: AK Agram Zlatni Agram

Hrvatski atletski savez objavio je službeni Poredak klubova za 2015. godinu, rađen prema Pravilniku o bodovanju uspješnosti klubova. Nakon prošlogodišnjeg sjajnog 2. mjesta ove godine smo bili još bolji i nakon 2013. godine ponovno smo službeno najuspješniji klub u Hrvatskoj!

Itekako se ponosimo što pored rednog broja 1 je pozicioniran naš klub.

Prikaz ove krune za dodatnu potvrdu, ali i satisfakciju svih vrhunskih postignuća tijekom 2015. možete pogledati ovdje u kompletnom i cjelovitom poretku klubova za prošlu godinu.

Već osam godina Hrvatski atletski savez boduje uspješnost klubova kroz 10 kriterija temeljem spomenutog pravilnika u prvoj rečenici.

U samim počecima smo imali strelovit uspon - 2008. osvajamo 6. mjesto, 2009. godine 5. mjesto, 2010. godine 4. mjesto, u 2011. smo preskočili jednu stepenicu više i osvajamo 2. mjesto koje nam je pripalo i prije dvije godine (2012.). Zatim dolazimo do 2013. godine gdje smo se ogromnih 145.087 bodova upisali u povijest i zaslužili titulu najuspješnijeg kluba u Hrvatskoj.

Znali smo kako je teško svake godine ponavljati identično, al bili smo apsolutno zadovoljni i s 2014. godinom kada se vraćamo na 2. mjesto, a broj bodova nije bio dalek od 2013., osvojeno je 132.386,50 njih. I to nam je svakako želja i cilj u budućnosti, uvijek težimo najboljem, ali najvažnije nam je kroz godine održavati spomenuti standard kvalitete.

No sada možemo, želimo i moramo uživati u uspjehu 2015. godine, osvojili smo sveukupno 146.999,50 bodova i osim što se radi o broju koji je više nego dostatan za rangiranje na 1. mjesto, ovo je apsolutni rekord uspješnosti u povijesti Hrvatskog atletskog saveza!

Za uvećani prikaz kliknite desnim klikom na sliku i odaberite opciju "Otvorite sliku".

Sveukupni poredak

Poredak klubova u 2015. godini

Treći puta je 'probijena' magična granica od 100.000 osvojenih bodova, a postojeći Pravilnik nije se mijenjao od 2013. godine što čini usporedbe relevantnima.

Za razliku od 2013. godine kada smo bili najbolji u 4 od 10 kriterija, ove godine je to 'samo' 3 od 10 kao i prošle, ali ovaj puta smo značajno više bodova osvajali prema međunarodnim natjecanjima (spominjali smo taj jedan iskorak u 2015. godini) i cjelokupna sinergija svih spomenutih 10 sastavnica dovodi nas do titule.

Ranije smo se pohvalili podatkom o najviše osvojenih medalja što je na kraju očekivano bio faktor koji nam je značio, ali ključna razlika napravljena je tamo gdje smo se i nadali, u kategoriji hrvatskih rekorda.

Više o svim ovim statističkim podatcima možete pročitati u članku stranice HAS-a posjetite li njihovu službenu objavu odnosno članak. Interesantno je za vidjeti statistike trendova rasta i uspona klubova koja nam također ide u prilog.

Trendovi klubova od 2008. do 2015. godine

Trend klubova po uspješnosti 2015.

Velike, najveće čestitke šaljemo svima zaslužnima! Atletičari, atletičarke, treneri, trenerice, vodstvo, roditelji, prijatelji, sponzori našeg kluba i svi oni koji su na bilo koji način pridonijeli novom, velikom i na kraju - zajedničkom uspjehu! Hvala vam od srca na svemu što ste pružili i dali u 2015. godini!

Također, čestitamo svim ostalim atletskim klubovima u Hrvatskoj i na njihovim ostvarenim plasmanima i uspjesima koji cijelu hrvatsku atletiku čine boljom, a naše postignuće još vrjednijim!

Ocijeni sadržaj
(2 glasova)

Log in or create an account

fb iconLog in with Facebook