Ostalo

POVIJESNI DAN Svečano otvorena prva prava atletska dvorana u Zagrebu i Hrvatskoj! (FOTO i VIDEO)

Dio naših atletičara i atletičarki na okupu uz ostale Foto: AK Agram Dio naših atletičara i atletičarki na okupu uz ostale

Ono što smo najavili prije godinu i pol dana danas je dobilo svoju potvrdu ispravne informacije, a ne deplasirane kao što se na početku smatralo.

Dvorana se nalazi na Zagrebačkom velesajmu u Paviljonu 1 i ima 9000 m2. Sadrži kružnu atletsku stazu od 200m s četiri trake, šest traka je 60m, te su tu i svi sadržaji za skok u dalj, troskok, vis, motku i kuglu.

Odlično i prostrano djeluju garderobe i tribine, a teretana bi trebala biti napravljena u vremenu koje je pred nama. O vrijednosti ukupne investicije se pomalo i špekulira s obzirom na to da izlazi više informacija pa ćemo reći da je od 13 do 17 milijuna kuna, a grad Zagreb zakupio je navedenu lokaciju od Zagrebačkog holdinga za idućih pet godina.

Čast otvaranja pripala je gradonačelniku Milanu Bandiću tj. Sandri Perković i Stipi Žuniću, a predsjednik Zagrebačkog atletskog saveza, Marko Jakopović jasno je istaknuo važnost ovog trenutka jer smo do sad bili jedna od rijetkih europskih zemalja bez prave atletske dvorane.

Nema previše vremena za čekanje i prvo službeno natjecanje očekuje nas iduće subote 24. veljače kada će se po prvi puta u povijesti održati kompletno seniorsko prvenstvo Hrvatske, a gosti će biti i atletičari i atletičarke iz Slovenije koji će imati svoj kružni dio.

Uz neke finese koje su ostale za dodati-ispraviti, dvorana uistinu djeluje sjajno i možemo biti sretni, ali i zahvalni na dobivenom, ovo je veliki impuls i vjetar u leđa za zagrebačku, ali i hrvatsku atletiku.

Nadamo se da je ovo prva, ali ne i zadnja dvorana za Hrvatsku te da će zagrebački primjer biti poticaj za ostale gradove da se uključe i započnu ulagati u infrastrukturu koja atletici vječno nedostaje.

Od idućeg tjedna očekujemo da će se moći početi i s treninzima što je pravi trenutak s obzirom na hladne i niske temperature koje su se pojavile proteklih dana.

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

Log in or create an account

fb iconLog in with Facebook