Ostalo

Nikad čudniji uvod u sezonu 2021: Erent i Renić u Ostiji, Čanić i Juriša u Osijeku

Bruno, Ivana, Lucija i Lara Foto: Renato Branđolica Bruno, Ivana, Lucija i Lara

Prijašnjih godina naš jedan od prvih uvodnih članaka bio bi onaj koji se tiče dvoranskih natjecanja i svega što nas očekuje u prvoj četvrtini godine.

Sukladno i dalje aktualnoj pandemijskoj situaciji, ovaj puta imamo nešto drugačiji uvod u ovu natjecateljsku godinu i sezonu.

Tako će u jutarnjim subotnjim satima u novi hodački pohod Bruno Erent i Ivana Renić, i to u izvankonkurencijskom nastupu u Ostiji (Italija) na tamošnjem hodačkom prvenstvu.

Razlog je jasan, nastavak kvalifikacijskog nadmetanja za Olimpijske igre putem World Rankings sustava gdje Ivana trenutno na 20km hodanje stoji jako dobro kao 46. unutar zadane kvote (60), a ni Bruno nije daleko kao 63. na 50km hodanje.

Ujedno će u tim disciplinama (logično) nastupati i na ovom natjecanju koje se prvotno trebalo održati krajem prošle godine, ali znamo da se tu situacije svakodnevno mijenjaju sukladno napucima i odlukama vrhovnih tijela. Ipak, sada se to ne bi trebalo dogoditi.

Dok smo i dalje pomalo u neizvjesnosti što se tiče državnih natjecanja (podsjetimo, prva planirana mlađeseniorsko i juniorsko dvoransko PH su se za sada odgodila) za koja se nadamo i vjerujemo da kreću u 2. mjesecu, u Osijeku na mitingu gdje pravo nastupa imaju samo kategorizirani sportaši na skoku s motkom očekujemo nastupe Lare Juriše i Lucije Čanić na skoku s motkom u drugom djelu subote.

Malo nastupa međunarodnog karaktera, malo domaćeg, nije loše, polako se krećemo u novoj godini i ono što je najvažnije za naš sport - nešto se događa! Sretno svima!

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

Log in or create an account

fb iconLog in with Facebook