Ostalo

Kožuharovim stopama: Šmid na studiju u SAD, priključila se CBU Lancersima

Tina Šmid Foto: Renato Branđolica Tina Šmid

Sada je već postala i tradicija da svake godine naš klub 'iznjedri' nekog iz naših redova tko se odlučuje za nastavak studiranja u Sjedinjenim Američkim Državama. Nastavi li se ovako, aktualni američki predsjednik Trump možda će razmisliti o nekoj drugoj zemlji za kupovanje, ako mu propadne zadnja sjajna ideja oko Grenlanda...

Tina Šmid koja svoj će akademski, ali i sportski razvoj nastaviti u California Baptist University u Riversideu. Njihova sportska ekipa ima još sufiks "Lancers" iliti ga "kopljanicima".

Prije malo više od pola godine tamo se zaputio i još jedan naš srednjedugoprugaš, Zlatko Kožuhar, tako da je u tom smislu naša članica imala dobar dodatan izvor informacija za ovo sportsko sveučilište koje samo po sebi ne prakticira atletiku u cjelini već upravo samo duža trčanja, uz kros, naravno. Uz to, vjerujemo da bi s njim adaptacija na jedan ipak drugačiji život mogla biti ponešto jednostavnija.

Podsjetimo, u 2019. godini, Tina je u domaćem kontekstu bila izrazito uspješna. U moru sjajnih ostvarenja istaknimo naslov juniorske dvoranske prvakinje Hrvatske, ali i juniorske prvakinje Hrvatske na otvorenom, i to u oba navrata na 1500 metara, a nisu to bile jedina odličja, štoviše, bilo ih je i u starijem uzrastu seniorki.

Nije tajna kako je u toj disciplini ove godine postizala najveće uspjehe i svakako se dodatno poboljšala kada se pogledaju osobni rekordi gdje je u dvorani istrčala 4:34,80, a kasnije onda i 4:30,66.

Na međunarodnim natjecanjima istaknula se na Balkanskom juniorskom prvenstvu gdje je također nastupala u dvije inačice, dvoranskoj i otvorenoj i u oba navrata bila posebno inspirirana i nagrađena brončanim odličjima.

Kroz sve ove godine igrala je i važnu rolu ne samo u pojedinačnom kontekstu već i na ekipnim i Kup natjecanjima, bilo na stazi, cesti ili kros uvjetima.

Želimo joj uspješan nastavak sportske karijere i prije svega što bolju kros sezonu koja ju prvo očekuje, kao i novu atletsku sezonu koja slijedi nakon toga te da je nakon toga vidimo u Hrvatskoj gdje može nastupati na našim natjecanjima. Samo hrabro i sretno!

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

Log in or create an account

fb iconLog in with Facebook