Ostalo

'Bomba' iz HAS-a: Veštić podnio neopozivu ostavku, nasljednik već poznat?

(Bivši) predsjednik Ivan Veštić i možebitni nasljednik? Foto: FaH (Bivši) predsjednik Ivan Veštić i možebitni nasljednik?

Čini se kako se u Hrvatskom atletskom savezu iznenada događaju neočekivane promjene... Ili ne?

Iz nedavnih kuloarskih priča dalo bi se zaključiti kako se radi o potezu koji se već duže vremena spremao, a zapravo se radi o svojevrsnoj 'trade' varijanti između Hrvatskog atletskog saveza i Hrvatskog nogometnog saveza u kojem bi Davor Šuker preuzeo Veštićevo mjesto, a dosadašnji predsjednik HAS-a tako bi postao čelni čovjek HNS-a.

Naime, u hrvatskoj atletici već duže vrijeme prisutno je nezadovoljstvo statusom i reputacijom kraljice sportova u našoj zemlji dok hrvatski nogomet u zadnje vrijeme prolazi mini-krizno razdoblje, a i ostao je dojam da je još uvijek prisutan žal za svjetskim zlatom unatoč tome što se osvojilo veliko svjetsko srebro.

U tom smislu jedno ide s drugim - Šuker je veliko i poznato ime koje bi našu atletiku zasigurno uspio izbrendirati ne samo u domaćim, već i međunarodnim razmjerima, ako ne i intergalaktičkim. Pridodamo li tome navodno nedavno nezadovoljstvo dotičnog sa svojim statusom u HNS-u radi određenog smanjivanja ovlasti funkcije predsjednika, jasno je da bi u HAS-u dobio puno odrješenije ruke za svoj posao.

S druge strane, Veštić je više godina uspješno vodio savez koji ima iskustvo i znanja osvajanja zlatnih medalja i titula (bilo olimpijskih, svjetskih ili europskih) te kao takav nema sumnje da bi taj mentalitet mogao prenijeti u svom novom radnom okruženju.

Međutim, ovakvi radikalni potezi povlače još neka pitanja. Poput onih ostaje li sve samo na ovoj razmjeni ili bi osim brenda mogli dobiti i trend?

Jer ako se razmjenjuju predsjednici, nema razloga da se isto ne događa sa svim izbornicima različitih uzrasta pa na koncu i samih članova komisija kao i administrativnih mjesta u uredima saveza. 

Puno je tu još pitanja na koje ćemo kroz vrijeme koje dolazi (nadamo se) dobiti odgovore, ali svakako je dobra vijest da je iz Međugorja stigao 'blagoslov' što je već prvi korak za početak (n)ovih promjena.

Glavni akteri ove priče nisu bili dostupni za izjave i komentare (zasada), uskoro opširnije po primitku istih...

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

Log in or create an account

fb iconLog in with Facebook