Međunarodna natjecanja

Vrlo dobri plasmani na EYOF-u: Penezić na 5. mjestu, Ferina na 8. mjestu (VIDEO)

Vita i Jan Foto: AK Agram Vita i Jan

Drugi dan Europskog olimpijskog festivala mladih za naše je članove ponudio finala, za neki prvi puta, a za neke i nova finala.

Jan Ferina je krenuo prvi i nije uspio pronaći pravi hitac kao u kvalifikacijama, ali je u 3. seriji uspio doći do 17.58 čime je osigurao plasman u najboljih 8.

Upravo je to i bio njegov plasman kao konačno ostvarenje na prvom velikom međunarodnom natjecanju za njega koje smo konačno dočekali u Mariboru!

Odlično iskustvo koje bi zasigurno moglo pomoći i u nekim budućim velikim natjecanjima, poput EPU18 koje nam je na rasporedu iduće godine. Isto tako se jako dobro bacalo ovdje, pobjednik Antonatos je bacio čak 20.72...

Na 100m je Vita Penezić u finalu ciljem protrčala kao 5. najbrža trkačica i to u vremenu 11.96. Vrijeme koje nju sigurno neće previše zadovoljiti, ali treba uzeti i pojačani vjetar u prsa (1.8) koji nije pomogao finalu.

Uostalom, pobjednica Ott iz Estonije je istrčala 11.80, isto slabije nego u kvalifikacijama tako da šteta da tu vremenski uvjeti nisu bili još bolji kako bi vidjeli što bolja vremena.

Za Vitu je ovo bio novi nastup u finalu koji je svakako još jedan iskorak naspram prošle godine, a k tome ćemo ju uskoro gledati i na Europskom juniorskom prvenstvu tako da se uzbudljivo radno ljeto za nju nastavlja.

Štoviše, nastavlja se i na ovom natjecanju gdje bi u petak trebali vidjeti štafetu 100-200-300-400 metara, ne sumnjamo u još boljem izdanju nego prošle godine.

Čestitamo našima na pojedinačnim uspjesima i ostvarenjima na ovom natjecanju, bravo!

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

Log in or create an account

fb iconLog in with Facebook