Međunarodna natjecanja

VIDEO: Vuković srebrni na Mediteranskom dvoranskom U23 prvenstvu, istrčao najboljih dvoranskih 400m u karijeri!

Srebrni Jakov Foto: HAS Srebrni Jakov

Jakov Vuković definitivno je imao najduži dan u usporedbi s ostalim hrvatskim reprezentativcima koji su nastupali na Mediteranskom mlađeseniorskom prvenstvu u dvorani.

Na kraju je jedino njegova disciplina 400m ostala u jutarnjem programu po pitanju kvalifikacija gdje je bio uspješan istrčavši 48.17 kao drugoplasirani u svojoj skupini.

Prava stvar se događala u finalu u popodnevnom programu gdje je na ulasku u prvu stazu (nakon 150 metara) došlo i do malo jačeg kontakta s Talijanom Benatijem u kojem je ovaj lošije prošao (završio je u trećoj stazi u zavoju), ali isto tako je to imalo utjecaja i na njegovu utrku koja je bila odlična po pitanju vremena.

Nažalost, to se po pitanju ove discipline u zatvorenim uvjetima događa i tu ponekad treba biti koliko spretan, toliko i sretan. Sigurno da mu ostaje žal i nezadovoljstvo radi spomenute situacije, ali nadamo se da će biti još pokoja utrka u ovakvoj inspiraciji jer u tom slučaju bi mogli vidjeti još brže njegovo izdanje. 

No pustimo negativnosti na stranu i okrenimo se onom pozitivnom i odličnom - 47.55 je njegovo vrijeme, ujedno i njegov novi osobni rekord po pitanju dvoranskih 400 metara!

Ispred njega je bio jedino Fernandez iz Španjolske, jedini ispod 47, istrčao je upravo 46.99. 

Čestitamo Jakovu, bravo i čekamo ga u još bržim utrkama!

  • Natjecanje: Prvenstvo Mediterana u dvorani do 23 godina
  • Mjesto: Valencia (ESP)
  • Datum: 22.1.2023.
Ocijeni sadržaj
(2 glasova)

Log in or create an account

fb iconLog in with Facebook