Međunarodna natjecanja

VIDEO: Srebro kao nagrada za kvalitetna i vrhunska izdanja muške i ženske štafete 4x400m na prvenstvu Balkana!

Logo ABAF Foto: balkan-athletics.eu Logo ABAF

Drugog dana natjecanja najviše su nas zanimale štafete 4x400m radi nastupa naših mladih članova Hrvoja Čukmana, Matea Kovačića i Dore Filipović.

I možemo biti izuzetno zadovoljni njihovim nastupima, pritom mislimo na štafetu kao cjelinu. Za muških 4x400m nastupali su Hrvoje, Željko Vincek, Mateo i Mateo Ružić te zajedničkim snagama istrčali 3:07,62 i stigli do srebrnih medalja! 

Ne samo to, značajno su popravili dosadašnji rezultat sezone (3:11,19), a osim toga prema aktualnim tablicama (pritom sad treba pričekati najnovija ažuriranja) imaju 15. rezultat u Europi što je svakako dobar doseg i rezultat za pohvalu. Dodatno ćemo ga 'zasladiti' podatkom kako je ovo četvrto vrijeme svih vremena u Hrvatskoj i ujedno najbrži rezultat nakon polovice 2001. godine!

Netom prije toga kod seniorki su trčale Mateja Jambrović, Kristina Dudek, Dora i Anita Banović te polučile isti uspjeh! Njihovo vrijeme 3:36,07 također će biti značajno poboljšanje dosadašnjeg rezultatasezone, a u Europi (ponovno napomena da treba pričekati promjene da se uvrste) za sada je to 17. rezultat.

Cure su se također upisale u povijest, ovo je 2. najbrži rezultat svih vremena u Hrvatskoj, tik do hrvatskog rekorda!

Ne zaboravimo ni kako su naša tri člana još uvijek juniori, Mateo kao stariji junior te Hrvoje i Dora kao mlađi juniori.

Uz općenito dobre nastupe hrvatskih reprezentativaca u ova dva dana štafete su na lijep način zaključile ovaj dio ljetne sezone i šaljemo čestitke! Bravo!

  • Natjecanje: Prvenstvo Balkana za seniore i seniorke, 2.dan
  • Mjesto: Pitesti (ROU)
  • Datum: 2.8.2015.
Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

Log in or create an account

fb iconLog in with Facebook