Međunarodna natjecanja

VIDEO: Rekordni Kovačić juniorski dvoranski prvak Balkana, Jurčić i Penezić brončane!

Lara Jurčić, Vito Kovačić i Vita Penezić Foto: AK Agram Lara Jurčić, Vito Kovačić i Vita Penezić

U Beogradu se održalo Balkansko dvoransko juniorsko prvenstvo gdje je Hrvatska imala odličan nastup s 8 osvojenih medalja među kojima su se istaknuli naši članovi i članice.

Prvi u redu je Vito Kovačić, novi juniorski dvoranski balkanski prvak na skoku u dalj. Presudio je Vitin skok dugačak 7.50m što je ujedno i njegov najdalji skok karijere!

Za naslov je trebalo biti na pravoj razini što je ovdje definitivno bio slučaj, ali ima tu još prostora koji bi Viti otvorio i postizanje norme za Svjetsko juniorsko prvenstvo (7.56).

Strpljivo, i doći će.

Povratnička sezona Lare Jurčić počela je odlično ove godine, a sada ju je dodatno uljepšala s medaljom na ovom natjecanju, i to na 400m.

Bila je u najjačoj skupini, vrlo dobro se snašla, bila u svom ritmu i tako ciljem ovaj put prolazi s 56.77 čime je zaslužila brončano odličje.

Dobra utrka i zasigurno još bolje iskustvo koje sad u ovoj disciplini polako treba skupljati. Najbrža je prema očekivanjima bila Rumunjka Uta s 54.43 uz novi osobni rekord.

Nešto iskusnija na ovom natjecanju je Vita Penezić koja je na prošlom izdanju (prije dvije godine) također skupljala iskustvo na 60m i tada zaslužila ulazak u finale dok je ove godine došla u posve drugačijoj ulozi, kao jedan od kandidata za medalje.

Isto je potvrdila, u kvalifikacijama je bio jedan nespretan trenutak radi čega je vremenski to bilo 7.58 (i dalje više nego dostatno), a onda smo vidjeli pravu utrku i finale s istrčanih 7.46 što je ponovno poboljšanje osobnog rekorda!

Nagrada za to je i prva dvoranska pojedinačna medalja na ovom natjecanju, brončanog sjaja. Najbrža je bila iduća hrvatska predstavnica, Wild, ona je naslov zaslužila s novorekordnih (U20) 7.35.

Najmlađi (jedini mlađi junior zapravo) u reprezentaciji bio je Jan Ferina koji se na kugli nadmetao s bitno većim (doslovno) dečkima od sebe, ali dobro se snašao, ponudio novi hitac preko 17m (17.01 sa 6kg) I tako zaslužio 6. mjesto. Ujedno je bio I najmlađi sudionik svoje discipline.

Na kraju jedino malo žal ostaje za štafetama koje ipak nismo imali uslijed zdravstvenih poteškoća koje su se pojavljivale tijekom natjecanja.

Neovisno o tome, svi su ostvarili uspješne nastupe i tako zaslužili čestitke, bravo!

  • Natjecanje: Prvenstvo Balkana za juniore i juniorke u dvorani
  • Mjesto: Beograd (SRB)
  • Datum: 4.2.2024.
Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

Log in or create an account

fb iconLog in with Facebook