Međunarodna natjecanja

VIDEO: ODLIČNI OREŠKOVIĆ u pravom izdanju za finale juniorskog EP! Pendić i Penezić 15. i 23. juniorke u Europi

Zadovoljni Marko Foto: AK Agram Zadovoljni Marko

Krenulo je Europsko juniorsko prvenstvo koje je kroz prvi dan ponudilo mnogo nastupa hrvatskih atletičarki i atletičara od čega su nas najviše zanimali nastupi Marka Oreškovića, Lucije Pendić i Vite Penezić.

Marko se našao u zahtjevnijoj situaciji od prvotne očekivane jer se radi nekoliko otkaza promijenio kvalifikacijski sustav natjecanja na 400m tako da nije više bilo kvalifikacije, polufinale i finale već samo 2 kruga bez polufinala.

Samim time jutarnje kvalifikacije dobile su dodatnu težinu, ali naš član je uspješno prevagnuo i uspio direktno izboriti finale!

Kako to obično i biva s njim, presudio je finiš u zadnjih 100m gdje je u samoj završnici prestigao Norvežanina Elnana Aurstarda i ciljem prolazi u vremenu 47.07 koje nije njegovo najbrže vrijeme karijere, ali i dalje je na razini osobnog rekorda (46.80) kojeg će sada imati priliku napasti u završnici koja je na rasporedu u srijedu u 17:52 po hrvatskom vremenu.

Ima još prostora za Marka u drugom zavoju i vjerujemo da, 'izvuče' li ga, možemo očekivati novi lijep rezultat.

No i sam prolazak među 8 najboljih 400metraša Europe uzrasta do 20 godina uspjeh je vrijedan hvale i divljenja. Zasluženo!

Blizu finala bila je Lucija u bacanju kladiva, rasla je iz serije u seriju s 57.66 na kraju što je svakako dobar rezultat. Za prolazak među 12 najboljih trebalo je točno 58 metara tako da nije bila daleko, ali je malo ipak nedostajalo. Ipak, treba biti zadovoljan prvim velikim pravim međunarodnim natjecanjem, a nastavi li ovako, bit će ih još...

Poslijepodne je nastupala Vita na 100m u kvalifikacijama gdje je bilo podosta vjetrovito, a njezino konačno vrijeme bilo je 11.81 čime je u konačnici zaslužila 23. mjesto najbolje sprinterice u Europi spomenutih uzrasta. Za nju je ovo prije svega jedna dobra prilika za skupljanjem iskustva više i sigurno će ga u budućnosti koristiti kao što do sad i jest bio slučaj.

Čestitamo curama na njihovim ostvarenjima, a za Marka se nadamo kako ćemo nakon srijede imati još dodatnih čestitki!

  • Natjecanje: Europsko prvenstvo za juniore i juniorke
  • Mjesto: Jeruzalem (ISR)
  • Datum: 7.8.2023.
Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

Log in or create an account

fb iconLog in with Facebook