Međunarodna natjecanja

VIDEO: Novi osobni rekordi Filipović u 'finišu' njene dvoranske sezone, Kožuhar započeo sezonu na otvorenom

Zlatko Kožuhar (desno) sa svojim sportskim kolegama Zlatko Kožuhar (desno) sa svojim sportskim kolegama

Naši članovi u Sjedinjenim Američkim Državama polako zaključuju sezonu na zatvorenom i počinju se pripremati za sezonu na otvorenom tj. neki su već i započeli s njom.

Dora Filipović je na Prvenstvu Zapadne atletske konferencije dodatno učinila svoju dvoransku sezonu uspješnom istrčavši svoje rekordne utrke na 200 i 400 metara. Nije bilo dovoljno jednom, već je u obje discipline trebalo nastupiti dva puta s obzirom na kvalifikacije i finale.

Finale na 200 metara izborila je istrčavši 24.54 što je njezin novi osobni dvoranski rekord, a zanimljivo je i to da se radi o izjednačenju i s osobnim rekordom na otvorenom. U finalu joj je pripalo 5. mjesto s vremenom 24.85.

Kvalifikacijskih 400 metara istrčala je 56.64 za pobjedu u svojoj skupini, a prava utrka uslijedila je u finalu gdje je osvojila 2. mjesto istrčavši 55.86 što je sada već skoro za sekundu poboljšanje osobnog rekorda!

Ujedno nas ovakvi rezultati u dvorani (ne samo ovi zadnji već općenito) mogu dodatno razveseliti za sezonu na otvorenom gdje se obično ostvaruju još bolji rezultati.

Nadamo se nastavku ovim tempom napredovanja, a uz to vjerujemo da će naspram prošle godine Dora biti samo još dodatno motiviranija tako da nam ostaje pričekati njihov nastavak sezone (na otvorenom) koja počinje prije naše.

Tako vam je to u Arizoni na Grand Canyon Universityu, a zato je u Kaliforniji već sezona na otvorenom za CBU Lancerse i Zlatka Kožuhara započela prošli tjedan.

Iako natjecanje prvotno nije bilo navedeno u službenom kalendaru, stvari su se malo promjenile i Zlatko je već trčao svojih prvih 3000 metara i odmah započeo s novim osobnim rekordom.

Površnim pregledom rezultata možemo zaključiti kako se radi o itekako masovnom natjecanju te uzmite u obzir kako je primjerice u njegovoj disciplini trčalo čak 97 atletičara raspoređeno u 3 grupe. U sveukupnom poretku on je zauzeo 5. mjesto, a njegov novi 'PB' je 8:32,36.

Uskoro slijede i njegovi novi nastupi te vjerujemo kako će nas i Zlatko uveseljavati kroz ovu sezonu sa svojim dobrim rezultatima.

Ne zaboravljamo ni na Svena Cepuša koji je na vrhunskoj razini kroz cijelu dvoransku sezonu, a dokaz toga je 1:49,41 i 3. mjesto u njegovoj novoj utrci što je još jedno sjajno ostvarenje i nova dvoranska utrka ispod 1:50 Šteta je što će radi nastavka dvoranske sezone u SAD morati propustiti Europsko dvoransko prvenstvo.

Čestitke svima!

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

Log in or create an account

fb iconLog in with Facebook