Međunarodna natjecanja

VIDEO: Filipović i Kožuhar blizu normi za Gävle, Cepuš trčao 'Distance Medley' štafetu

Dora, Zlatko i Sven Dora, Zlatko i Sven

U različitim dijelovima Sjedinjenih Američkih Država kroz ovaj vikend nastupilo je naših tri članova - Dora Filipović, Zlatko Kožuhar i Sven Cepuš.

Dora je trčala 400m (i 4x400m) Fullertonu (California) na "Titan Team Challenge" i pobijedila s rezultatom 55.01 što je njezino najbrže vrijeme još od 2016. godine, a ujedno je to samo za stotinku sporiji rezultat od željene norme za Europsko mlađeseniorsko prvenstvo! Naime, traženi rezultat je točno 55 sekundi.

No nakon nedavnih 55.34 vidi se kako trči sve brže i brže, a kroz ovaj tjedan se mučila i s bolesti pa nije bila ni 100% 'fit'. Spominjući 2016. godinu, tada je trčala 54.67, a još otprije dvije godine u Slovenj Gradecu i dalje kao osobni rekord stoji 54.56. Jesu li sve to rezultati koji ovakvim utrkama uskoro mogu biti ugroženi doznat ćemo u mjesecima koji slijede, a u ovom trenutku nas vesele njezini sve bolji i bolji rezultati.

Isto vrijedi i za Zlatka koji je u Haywardu (California) trčao 10000m na "SF State Distance Carnival" natjecanju s četvrtka na petak i napravio istinski breakthrough istrčavši ovu dionicu za 30:35,98 što je uistinu veliko ostvarenje kada uzmete u obzir prijašnji osobni rekord od 32:43,32. Dakle, popravljeno vrijeme za više od 2 minute!

Osim toga, ovo je vrijeme koje nije više ni daleko od norme za mlađeseniorsko EP koja iznosi dosta jakih 30:15,00. Vidjet ćemo hoće li možda biti još prilike za njega na idućim natjecanjima koja slijede. Posve je jasno da se Zlatko u ovim početnim mjesecima odlično snašao u SAD-u i nadamo se samo da će ova serija i forma dobrih rezultata biti nastavljena i da bude još brži pa da se eventualno u nekim od disciplinama dodatno približi Gävleu.

Ponovno se moramo (posebice kad recimo usporedimo to s našim natjecanjem koje se upravo ovaj vikend održalo) malo diviti tamošnjoj konkurenciji i brojnosti natjecatelja u spomenutoj disciplini. Naime, Zlatko je sveukupno bio 'samo' 22., a nastupilo je preko 100 trkača diljem zemlje, točnije njih 109.

Sven je prije nastupa na Texas Relaysu tjedan dana prije nastupao u Lubbocku na 400m gdje je otvorio sezonu s 48.48, a sada je trčao 1200-400-800-1600m štafetu. Njegova dionica očekivano je bila ona na 800 metara, a prolaz na rezultatima zapisan je kao 1:51,28 čime je bio i najbrži od svih natjecatelja koji su trčali ovu dionicu. Zajedno sa svojim kolegama (Kiprotich, Brown i Koech) ostvareno je vrijeme 9:57,04 što je nešto brže od dvoranskog rezultata otprije malo više od 30 dana kada su trčali 9:58,99.

Doduše, Sven ipak i na otvorenom ima iskustvo nastupa upravo u ovoj disciplini s obzirom na to da se na našem Prvenstvu Hrvatske u štafetama ona redovito održava.

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

Log in or create an account

fb iconLog in with Facebook