Međunarodna natjecanja

Od zvijezda do ponora i natrag: HRVOJE ČUKMAN je 5. junior EUROPE na 400m prepone! (VIDEO)

Odlično Čukmanovo raspoloženje za odličan rezultat Foto: AK Agram Odlično Čukmanovo raspoloženje za odličan rezultat

Prema svim očekivanjima, 400m prepone Europskog juniorskog prvenstva donijelo je utrku u kojoj je čak prvih šestero trčalo svoje najbolje rezultate ikad, a među njima je bio i naš Hrvoje Čukman.

Odradio je uistinu sjajnu utrku i u potpunosti se uklopio u standard i kvalitet utrke koji je nesumnjivo bio visok. Drugi zavoj je bio (i prema vlastitim riječima) najteže iskušenje za njega, a onda je odradio sjajnih 100m na kraju u kojoj se izborio za barem poziciju više.

Vrijeme je pokazalo sjajnih 50.92 što je osobni rekord, a i rezultat koji je blizak normi za Europsko prvenstvo iduće godine (50.70)!

No zatim je uslijedio najdramatičniji dio kada je u jednom trenu bio u statusu diskvalificiranog, ali žalba hrvatske delegacije urodila je plodom i Hrvoju je vraćenja i njegova pozicija i naravno rezultat.

Trenuci koji su bili sporni ubrzo su dokazani kao upravo suprotno i Čukman je službeno 5. najbrži junior u svojoj disciplini! Bilo je to sjajno natjecanje za njega, podsjetit ćemo kako je u kvalifikacijama trčao 52.12 i u toj utrci je bilo najviše problema pa je u polufinalu to već izgledalo bolje s istrčanih 51.48 da bi utrku života vidjeli upravo najviše kad je trebalo - u finalu!

Čak štoviše, ako ćemo se malo našaliti, ovom progresijom kojom je išao iz utrke u utrku, možda je šteta da nema i 4. utrke.

Sve čestitke idu sjajnom Hrvoju kao i njegovoj trenerici Ljiljani Ćulibrk, trebaju biti zadovoljni odličnim dojmom koji je nesumnjivo ostavljen. Finale ovakvog natjecanja je nešto što se ne zaboravlja tako lako. Nastupi za svaku pohvalu, BRAVO!

  • Natjecanje: Europsko prvenstvo do 20 godina - 4. dan
  • Mjesto: Grosseto (ITA)
  • Datum: 23.7.2017.
Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

Log in or create an account

fb iconLog in with Facebook