Međunarodna natjecanja

VELIKI DIJAMANTNI POVRATAK Šimić osvojila 2. mjesto u Dohi!

NIje Ani ovo bilo prvi puta u Dohi Foto: Getty Images NIje Ani ovo bilo prvi puta u Dohi

Ana Šimić nastupila je više nego uspješno u svom svojevrsnom novom početku u Dijamantnoj ligi.

To možete shvatiti i u prenesenom smislu, ali i doslovnom. Naime, od njenog zadnjeg nastupa i sam sustav natjecanja bio je drugačiji, tada je baš funkcionirala prema svom nazivu (liga) kada su se skupljali bodovi te bi jedino u finalu se osvajao dvostruki broj, a sadašnji sustav je zapravo kvalifikacijski i finale tek sad treba izboriti.

Krenula je naša najbolja visašica na 1.75m i uspješno nizala 'kružiće' i na 1.80, 1.85, 1.88 i 1.91 te su problemi tek počeli na 1.94m, visina je to koju nije uspjela preskočiti danas, ali zato ostaje ovih sjajnih 1.91m tim više što je na današnjem natjecanju to vrijedilo odličnog 2. mjesta! Ovime je izjednačila svoj najbolji ovosezonski rezultat iz dvorane, a bude li skakala kao danas, zasigurno tu postoji prostor za dodatne centimetre.

Ženski skok u vis bio je zaista izjednačen čemu svjedoči podatak kako su još dvije djevojke (Mirela Demireva i Erika Kinsey) s Anom podijelile ovo 2. mjesto dok je pobjeda pripala mladoj zvijezdi u naletu, Yaroslavi Mahuchikh.

Spomenimo kako je i prije 4 godine ostvarila identičan rezultat na ovom mjestu, ali tada je to bilo za malo slabiji plasman od 4. mjesta. Srećom, danas je to bilo još bolje.

Vjerujemo kako će ovo ujedno biti i dobar nalet za našu Anu koja je ovim današnjim ostvarenjem zaslužila 7 bodova u toj utrci za finale Dijamantne lige što je za sam početak sjajan kapital.

Osim toga, nadamo se kako je ovime osigurala i daljnje nastupe u ovoj najelitnijoj razini natjecanja (ostalo je još 5 mitinga) jer znamo da tamo pripada, i evo, u najbolji mogući trenutak je to i pokazala današnjim nastupom.

Bravo, sve čestitke i veselimo se novim velikim visinama!

  • Natjecanje: Dijamantna liga
  • Mjesto: Doha (QAT)
  • Datum: 3.5.2019.
Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

Log in or create an account

fb iconLog in with Facebook