Međunarodna natjecanja

Važno je zvati se Bruno – hrvatski kadetski rekord za Rožmana i peto mjesto svih vremena za Erenta

Odlični hodači u Austriji predvođeni dvojicom Brune Foto: AK Agram Odlični hodači u Austriji predvođeni dvojicom Brune

Jedan od razloga zašto je nedjelja bila savršen dan po naš klub su i naši hodači i hodačice, nastupilo ih je sveukupno šestero.

Pri ocjeni talentiranosti za neku atletsku disciplinu nužno je koristiti znanstveni pristup, uz pomoć dugogodišnjeg iskustva trenera koji prate razvojni put mladih atletičara te poznaju njihove sposobnosti koje su često teško mjerljive uobičajenim setom pokazatelja.

Rezultati članova našeg kluba na ovogodišnjem Prvenstvu Austrije u cestovnom hodanju (Redlham, 21. rujna 2014.) upućuju kako za odabir discipline možda treba voditi računa i o položaju zvijezda u trenutku rođenja (astrologiji) ili o dijelu lingvistike koji se bavi značenjem osobnih imena (onomastici). Između naših dvojice Bruna postoji još jedna poveznica – obojica su uspješni i u borilačkim vještinama te je Erent bio prvak Hrvatske u karateu, a Rožman je ove godine u istom danu postao prvakom Hrvatske u sportskom hodanju i boksu.

Vratimo se lakše dokazivim činjenicama, prema kojima je Bruno Erent utrku duljine 20 km uspješno završio vremenom 1:40:24,48 te se upisao na visoko 5. mjesto ljestvice povijesno najboljih rezultata Hrvatskog atletskog saveza. To je i najbolje ostvarenje u ovoj disciplini u posljednjih 23 godine, kao i poboljšanje osobnog rekorda za više od 13 minuta! Takav učinak je zaista izuzetan, jer je tek početkom veljače ove godine počeo usvajati prve tehničke elemente ove vrlo zahtjevne dugoprugaške discipline.

Jedanaest godina mlađi Bruno Rožman postigao je ne "samo" osobni rekord, nego i kadetski hrvatski rekord u hodanju na 3 km, rezultatom 16:13:33. Imajući u vidu samo 53 treninga hodanja i mlađekadetsku dob, hrvatska atletika, a možda i boks, mogu očekivati nove dobre vijesti.

Dio uspješne ekipe bila je i Antonela Golobić, iza koje je trogodišnji "staž" treninga hodanja te je ubilježila i 13. (sretni) prolazak ciljem hodačke utrke u inozemstvu, rezultatom na razini ovogodišnjih dobrih ostvarenja na 5 km (28:26,80), uoči predstojeće prve juniorske sezone.

Nastupila je i Aleksandra Stefany Bižić na 3 km i postigla rezultat 16:20,14. Niz sve boljih rezultata najava je njenog nastupa na susretu kadetskih reprezentacija iduće subote u Mariboru. S njom će na startu tog natjecanja biti i Josipa Livaković, koja je u Austriji ciljem prošla za 17:12,69, što je 18 sekundi brže od njenog najboljeg rezultata ostvarenog u hodanju na stazi nedavno u Čakovcu. Vjerujemo da će Josipa ubrzo postići i prvi prolazak ciljem za manje od 17 minuta.

Takav rezultat (16:33,95) postigao je Maksimilijan Međimorec, što je poboljšanje u odnosu na najbolji učinak na stazi za znatnih 40 sekundi, odnosno čak 50 sekundi prema rezultatu kojim je ostvario pobjedu na ovogodišnjem državnom prvenstvu u cestovnom hodanju.

Čestitke našim atletičarima za još jedan uspješan međunarodni nastup!

  • Natjecanje: Otvoreno prvenstvo Austrije u cestovnom hodanju
  • Mjesto: Redlham (AUT)
  • Datum: 21.9.2014.
Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

Log in or create an account

fb iconLog in with Facebook