Međunarodna natjecanja

SVI REKORDNO Uspješno Balkansko prvenstvo u hodanju dodatno začinila Renić sa srebrom!

Naša ekipa na okupu Foto: AK Agram Naša ekipa na okupu

Alexandroupolis i Grčku imat ćemo po čemu dobrom pamtiti.

Prvo što nas posebno veseli je da je apsolutno svih 5 hrvatskih reprezentativaca nadmašilo (ili barem izjednačilo) svoja najbolja postignuća, a osvojena je i medalja srebrnog sjaja, za to se pobrinula najbolja hrvatska hodačica Ivana Renić

Ona je nastupala u disciplini 20km hodanje i hodala sjajnih 1:36:23 čime je nadmašila svoj prošlogodišnji hrvatski rekord iz Dublina od 1:37:15 i tako samo nas još jednom dodatno razveselila pokazavši da je i dalje u vrhunskoj formi. Čak je po zaključku utrke malo i ostao žal da se možda moglo i još koju sekundu brže, ali ne sumnjamo da će Ivana napraviti to već neki drugi put. Ne zaboravimo da nije prošlo još ni mjesec dana od one veličanstvene utrke od 50km.

Isto vrijedi i za Brunu Erenta koji doduše nije postavio novi hrvatski rekord, ali mu se zato s novim osobnim rekordom od 1:30:35 značajno približio. Aleksandar Raković i 1:28:26 iz (gdje si bio) '91 godine sada bježi za malo više od dvije minute, a nastavi li Bruno u ovoj uzlaznoj putanji koja je nesumnjivo prisutna posljednjih mjeseci, jednog dana nas čeka i taj rezultat. Spomenutim novim najboljim ostvarenjem zaslužio je 5. mjesto.

Spomenuti duo nastupao je u seniorskoj konkurenciji, a imali smo i one mlađahnije. Pomalo nevjerojatno zvuči, ali istinito je da u manje od mjesec dana Eli Pevec je uspjela u istoj disciplini hodati i proći ciljem identičnim vremenom.

Naime, u čuvenim Dudincama vrijeme je bilo 53:18 što je tada bio novi hrvatski juniorski rekord na 10km, a s obzirom na to da je opet hodala ovo vrijeme dobili smo i izjednačenje ovog rezultata što svakako nije nešto što se učestalo događa. No kao što vidimo, itekako je moguće, a Eli je kao nova-izjednačena-stara rekorderka zaslužila 7. poziciju.

Već na pojedinačnom prvenstvu Hrvatske u hodanju na stazi vidjeli smo Brunu Janček u skoro rekordnom izdanju, a kad joj je tad 'pobjegao' rezultat od Pevec, ovdje je zato uspjela nadmašiti hrvatski mlađejuniorski rekord Renić tada od 25:26, a sada 25:21! Prijašnji rekord stariji je nešto malo manje od 6 godina, a posebno ga pamtimo jer je to tada vrijedilo norme za Svjetsko mlađejuniorsko prvenstvo čime je Renić tako postala prvom hrvatskom hodačicom na jednom međunarodnom velikom natjecanju.

Nadamo se da će i s ovih Bruninih 25:21 se otvoriti sličan prostor. Inače bi ovo bila norma za Europsko prvenstvo mlađih juniora i juniorki (U18), ali kako njega nema ove godine, ostaje želja za Europskim olimpijskim festivalom mladih koji je po tom pitanju (odlaska na natjecanje) bitno specifičniji, ali nema sumnje da je ovo rezultat koji bi mogao i trebao istaknuti Bruninu kandidaturu za tamošnje natjecanje. U ovoj utrci je bila i nedaleko od medalje, zaslužila je 4. mjesto. 

Za kraj nam ostaje zapamtiti nastup Krešimira Hartla na svom prvom međunarodnom natjecanju ovakve razine što je lijepo priznanje za ovog mladića koji se posebno izdigao ove sezone s nizom dobrih nastupa, posebno onih dvoranskih gdje se upisao u tablice rekorda. Njegovih 54:04 u tom smislu zasad nije dostatno, ali opet je to osobni rekord za više od 5 minuta (9. mjesto) te i on zaslužuje ići u onu rubriku pozitivnih nastupa. Uostalom, kao i svi hodači danas.

Čestitamo im na tome i želimo što više ovakvih nastupa-uspjeha!

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

Log in or create an account

fb iconLog in with Facebook