Međunarodna natjecanja

Što može Valentina Mužarić?

Kvalifikacije na bacanju kugle sutra počinju u 09:35.

 

Već smo prije pisali, u konkurenciji 22 atletičarke Valentina Mužarić ima čak 6.prijavljeni rezultat. Zalog je to za optimizam i nije nerealno očekivati plasman u finale, ali ne radi se o nikakvom imperativu jer Valentina ozbiljno trenira svega dvije godine i ovo joj je tek prvo veliko natjecanje.

 

Sezonu je završila s 14.14, tim rezultatom je i počela u dvoranskoj sezoni na otvorenom prvenstvu Zagrebu. Nedugo zatim uslijedili su još bolji hici na Otvorenom zimskom prvenstvu Hrvatske u bacanjima, tada je značajno popravila osobni, najdalje bačeni rezultat bio je 14.88.

 

Tri mjeseca kasnije, nova natjecanja, novi rezultati i nove pobjede. Na Kupu Hrvatske za juniore i juniorke baca 15.18, tjedan dana kasnije na seniorskom Kupu i Ekipnom postiže još bolji rezultat - 15.27 da bi par dana kasnije bacila dosada najdalje karijeri, govorimo o 15.58. Zatim pomalo neočekivano slijedi prvi kiks i nešto slabiji rezultat, u Izmiru za reprezentaciju baca 13.67 i prekida svoj niz pobjeda. Svatko ima pravo na loš dan, tako sigurno i Valentina koja se ubrzo vratila u "pravi ritam", na Pojedinačnom PH za juniore i juniorke ponovno uvjerljivo pobjeđuje s 15.30 i tako najavljuje velike stvari za ovo Europsko prvenstvo!

 

Od tada je prošlo nešto manje od mjesec dana, nadamo se kako je Valentina zadržala barem jednaku razinu kvalitete i da će sutra biti spremna za kvalifikacije. Kvalifikacijska norma za finale je 15.20 i ako će Valentina biti na dosadašnoj razini, ima zaista lijepu priliku za ulazak u finale. Finale je na rasporedu istog dana, u 15:30.

 

Prijenosa na Eurosportu taj dan neće uopće biti, ali nije ni bitno kada nam je dostupna Europska atletska televizija. Kliknite na ovaj LINK i nećete propustiti nijedan trenutak Europskog juniorskog prvenstva, pa tako ni Valentinin nastup.

 

Želimo što bolji plasman i rezultat Valentini na sutrašnjem nastupu! Sretno!

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Log in or create an account

fb iconLog in with Facebook