Međunarodna natjecanja

SREBRNO U18 BALKANSKO Ferina do naslova doprvaka u bacanju kugle, Lubenjak u 4x100m štafeti (VIDEO)

Zadovoljni Jan Ferina i trener Jakopović Zadovoljni Jan Ferina i trener Jakopović

Mlađejuniorsko prvenstvo Balkana prema najavi se održalo u Mariboru, bilo je to natjecanje na kojem je Hrvatska ponovno polučila više odličnih ostvarenja.

U tom djelu svakako je nastup Jana Ferine koji je nastavio s više nego dobrim ovosezonskim nastupima u bacanju kugle (5kg). 

Nije krenulo tako dobro, 'ispala' mu je kugla u prvom hicu kada je izmjereno 15.80, ali nakon toga je bolje namjestio nišanske sprave te počeo bacati preko 19 metara da bi zaključio s najdaljih 19.26! Najbolji je danas bio Ciobanu iz Rumunjske s 20.17.

Ujedno je to bio zadnji Janov nastup prije odlaska u Bansku Bistricu na Europsko mlađejuniorsko prvenstvo gdje se nadamo još boljim hicima i prolasku u finale. Naravno, njegovi ovosezonski rezultati sugeriraju kako tu apetiti trebaju biti još veći, ali mi se više volimo voditi onim - korak po korak.

Dominik Lubenjak prvi puta je nastupao za Hrvatsku na ovom natjecanju i to u više navrata. Prvi je bio na 110m prepone gdje je otišao do osobnog rekorda s 14.46 čime je zaslužio 11. mjesto, ali i osobni rekord. Pobjeda je pripala Kasabovu iz Bugarske.

Troskok je ponudio ostvarenja na razini najboljih skokova tako da je tu bio 10. s 13.45. Havryliuk iz Ukrajine je pobjednik (15.46).

Zato je najbolje uslijedilo ne kraju u štafeti 4x100m gdje Dominik startao, a ostatak posla su uspješno završili Bartolinčić, Šourek i Batistić tako da smo dobili vrijeme 42.39 koje im je priskrbilo srebrnu medalju!

Debitirala je i Lana Lemešić, odmah na početku natjecanja, u bacanju kladiva (3kg). Vidjeli smo više hitaca preko 52 metara, a onaj najbolji se dogodio u 3. seriji kada je izmjereno 52.77 čime je zaslužila 7. mjesto. Prvoplasirana je bila Amidžić iz Srbije, 62.06.

Na skoku u dalj je bilo poprilično promjenjivo vjetrovito, unutar toga se u poretku kao 5. plasirala Laura Matko, ovaj puta je skočila 5.77 i to u 4. seriji. Pobjeda odlazi u Grčku, Zafeiridou je skočila 6.15.

U izvankonkurencijskoj disciplini na 200m nastupala je Josipa Klišanin i istrčala 26.07. S obzirom na status discipline na ovom natjecanju, nije bilo pozicioniranja atletičarki, a najbrža je bila Milanova iz Bugarske s 25.01.

Čestitamo svima na ostvarenjima!

Ocijeni sadržaj
(2 glasova)

Log in or create an account

fb iconLog in with Facebook