Međunarodna natjecanja

SP do 20 godina: Sjajna Šrut ponovno oduševila novim HRVATSKIM JUNIORSKIM REKORDOM na 3000m zapreke! (VIDEO)

Sandra Šrut pomiče granice Foto: Renato Branđolica Sandra Šrut pomiče granice

Počelo je Svjetsko juniorsko prvenstvo koje ćemo već u startu pamtiti po dobrom, a za to se pobrinula Sandra Šrut koja je nastupala već na početku programa u disciplini 3000m zapreke, prvoj kvalifikacijskoj skupini.

Naša članica je otpočetka držala priključak te iako se utrka svojim približavanjem kraju polako 'razrijedila' kada su u pitanju natjecateljice u skupinama - svoj željeni ritam koji je zadržala do samog kraja utrke te tako postigla sjajan rezultat od 10:19,80 što je sada ujedno i novi hrvatski juniorski rekord ove discipline!

Iako je uoči nastupa, logično, bila prisutna trema, očito ju je uspjela 'kanalizirati' u pravim smjerovima za još jednu veliku utrku. U ranijoj najavi pred natjecanje sama je najavila da ju najviše zanima kako će se snaći u 'gužvi' s obzirom da do sada u život nije imala priliku trčati takvu utrku.

Debi u ovoj disciplini od kraja prošle godine je jedna posve druga priča, a ove sezone sve što je trčala zaista su bile solo utrke. S obzirom na postignuti rezultat, nije sporno kako je i ovaj dio priče uspješno apsolvirala te pružila kvalitetan nastup.

U svojoj skupini zauzela je 10. mjesto, a sveukupno bila 20. što nije daleko od 15. mjesta koje je vodilo u finale, ali je za njega ipak trebalo istrčati ispod 10:10 tj. 10:09,60. 

Nadamo se da će i drugi naši atletičari ovdje krenuti njezinim stopama i postići nove uspjehe!

Ovime je Sandra završila svoj nastup u Tampereu, ne sumnjamo da će ga imati po mnogočemu lijepome pamtiti jer zaslužila je sve čestitke i pohvale za današnji nastup!

  • Natjecanje: Svjetsko prvenstvo za juniore i juniorke, 1. dan
  • Mjesto: Tampere (FIN)
  • Datum: 10.7.2018.
Ocijeni sadržaj
(2 glasova)

Log in or create an account

fb iconLog in with Facebook