Međunarodna natjecanja

SLUŽBENO World Athletics potvrdio Lončarek kao 1. u svijetu na 50m prepone, ovako brz nitko nije bio više od 8 godina!

Zadovoljna Ivana, kako i ne bi Foto: Renato Branđolica Zadovoljna Ivana, kako i ne bi

Da ne bi ostalo samo na našim riječima i objavama, Svjetska atletika (bivši IAAF) odradila je svoje redovito osvježavanje top listi koje uključuju i disciplinu iz naslova u seniorskoj konkurenciji gdje se Ivana Lončarek sa 7.05 definitivno etablirala kao vodeća preponašica svijeta!

Ranije smo već spominjali kao je ovo naravno i hrvatski rekord, a osim što trenutno za ovu sezonu predvodi svjetsku listu, zanimljivo je bilo pogledati liste još nekoliko godina unatrag u potrazi za još bržim rezultatima od njezinog.

Tako smo došli do sada već pomalo davne 2012. godine i Francuske (Lievin) na Valentinovo (14. veljače) gdje je Kristi Catlin trčala 6.81. Kako se naše 'zagrebačko' natjecanje održalo 19. veljače u 2020. godini, slobodno možemo reći da svijet više od 8 godina nije vidio ovako brzu utrku kao Ivaninu!

Zanimljivo, te 2012. godine dva tjedna prije toga u kultnom Madison Square Gardenu (New York) se posebno postavila atletska staza uz popratne sadržaje za američki miting gdje se ujedno trčalo i 50m prepone. Tada je Lolo Jones u naponu snage u posebnoj atmosferi trčala i najbolji rezultat od 6.78. Ujedno i najbrže što se pamti u ovom desetljeću.

Više o samoj disciplini, povijesti i razlozima pisali smo već u izvještaju objavljenom dan ranije pa se nećemo previše ponavljati, zabilježit ćemo 'screenshoot' trenutak kako na službenim svjetskim listama Ivana stoji kao broj 1.

Naravno, svakoga dana može doći do promjene u poretku i pozicijama, to je posve legitimno, ali trenutak ostaje pa nevezano koliko on potrajao, minutu, sat, dan itd. U ovom slučaju traje već i duže.

Ocijeni sadržaj
(3 glasova)

Log in or create an account

fb iconLog in with Facebook