Međunarodna natjecanja

Sjajni kadeti na petoboju u Nitri

U Slovačkoj se održao prvi petoboj reprezentacija Hrvatske, Slovenije, Mađarske, Češke i Slovačke. Nalazimo se na samom kraju sezone, ali to nije spriječilo naše atletičare da postignu odlične rezultate i osobne rekorde!

 

Petreš nastavila s napretkom iz utrke u utrku, "priključila" se i Golobić, Šarić preko 10m

Impresivan je rezultatski napredak Anamarije Petreš na 600m u ovih posljednjih mjesec dana. Na početku devetog mjeseca u kvalifikacijama je trčala 1:39,99, a tri tjedna kasnije uslijedila je nova dobra utrka u kojoj je trčala 1:37,03. Danas je ponovno trčala najbržu utrku života i ponovno uvjerljivo postavila svoj novi osobni rekord koji sada glasi 1:35,22! Rezultat je to kojim je danas osvojila 2.mjesto! Njezin napredak iz utrke u utrku nije slučajan, Anamarija je na pravi način "isplatila" svoje treninge u posljednjih par mjeseci.

 

Antonela Golobić je također sjajno nastupila na hodanju 3km. Njezin dosadašnji najbolji rezultat bio je postignut u Rijeci (pojedinačno kadetsko), tada je u cilj ušla s 20:27,24. Dva mjeseca kasnije u cilj je ulazila s 21:37,88 (kvalifikacije Kupa) i 20:54,50 (finale Kupa). U današnoj utrci je pokazala da u njoj ima još puno prostora i potencijala jer je u ciilj ušla s 19:26,40, čime je srušila svoj osobni rekord za više od 60 sekundi! Sveukupno je utrku završila na 9.mjestu. Ne zaboravite da je Antonela još i sljedeće godine kadetkinja, moći ćemo još uživati u njezinim kadetskim nastupima.

 

Konstantu je pokazala Ana Šarić, danas je najdalje bacila 10.88, ali vrijedi spomenuti kako je u sve 4 serije bacala preko 10 metara. Uostalom, Ana je još uvijek mlađa kadetkinja (danas na natjecanju ih nije bilo puno), za nju su ova natjecanja odlična prilika za "skupljanje" iskustva. Nema sumnje kako će u iduće dvije kadetske godine biti još bolja i kvalitetnija.

 

Josipović pobjedio, Strmečki-Stakor, B.Jednačak i Anđelić postizali nove osobne rekorde

Ni kadeti nisu razočarali po pitanju novih osobnih rekorda i dobrih rezultata. Anton Strmečki-Stakor je na 1000m nakon 2:42,78 (pojedinačno kadetsko), 2:48,11 (kvalifikacije Kupa) i 2:43,98 (finale Kupa) također napravio jedan korak naprijed i današnju utrku završio s istrčanih 2:38,71! Vrijeme je to kojim je osvojio 3.mjesto!

 

Jure Josipović možda nije ponovno trčao 8:44,68, ali je i dalje najbrži na 3000m. Nije važno radi li se o domaćem ili međunarodnom natjecanju. Pobjedio je s 8:57,88 što je bilo više nego dovoljno za potvrdu kvalitete i u međunarodnim okvirima!

 

Jedan od rijetkih atletičara koji su ostvarili dva nastupa u pojedinačnim disciplinama bio je upravo naš Bruno Jednačak! Slobodno možemo uz ta "dva nastupa" nadopisati i riječ "kvalitetna" i dobijemo "kvalitetna dva nastupa". Pogotovo se to odnosi na 100m prepone gdje je osvojio treće mjesto u svojoj skupini s istrčanih 14.57 i tako postao još jednim našim atletičarom koji je danas postigao osobni rekord. Sveukupno je zauzeo 5.mjesto. Na dalju je zadržao razinu ovosezonskih najboljih rezultata i s "okruglih" 6.50 osvojio 2.mjesto!

 

Vijest završavamo s još jednim u nizu osobnih rekorda, a postigao ga je Matej Anđelić na hodanju (3km)! Utrku je završio na 8.mjestu, što je manje važno s činjenicom da je također drastično popravio svoje najbrže vrijeme. Njegovih 18:28,44 zamijenit će današnjih 17:47,30!

 

Pet od sedam postiglo osobne rekorde

Nije neka mudrost zaključiti kako su naši atletičari danas bili posebno inspirirani, sigurno da je i na to utjecala činjenica da su nastupali za Hrvatsku reprezentaciju, a tu čast ne može svatko doživjeti!

 

Rezultate održanog natjecanja pogledajte OVDJE.

 

Bravo za veličanstveni sedmorku, čestitamo im na današnjim plasmanima i rezultatima!

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Log in or create an account

fb iconLog in with Facebook