Međunarodna natjecanja

SIGURNO DALJE Ružić u polufinalu Univerzijade na 400m!

Mateo Ružić Mateo Ružić

Počelo je 30. izdanje Univerzijade u Napulju i Italiji, a odmah je u jutarnjem programu krenuo i uspješno nastupio Mateo Ružić na 400 metara.

Jučer u samoj najavi nastupa nismo imali previše informacija o konkurenciji i skupinama, a startne liste pojavile su se tek kasnije. Uglavnom, u konkurenciji od 54 natjecatelja tražilo se najboljih 24 za stvaranje polufinala, tako da smo imali 7 skupina i 3 najbrža iz svake bi direktno prošla dalje, a još su mogućnost prolaska po najbržim vremenima imala tri natjecatelja.

Mateo je nastupao u 2. skupini i kao trećeplasirani (47.55) osigurao svoj izravan plasman u polufinale gdje ga nesumnjivo čeka bitno teži posao kada je u pitanju borba za finale. Sveukupno je to bilo 20. vrijeme ovog jutra.

Njegov prolazak zasigurno je očekivan, ali susretali smo se u prošlosti s kvalifikacijama koje su znale biti kobne u tom smislu za neke druge natjecatelje stoga treba biti zadovoljan s ispunjenim osnovnim ciljem. Sada će sigurno još rasterećenije tražiti prolazak dalje, a samim time to bi moglo rezultirati još bržom utrkom.

U tri polufinalne skupine finale će se najvjerojatnije tražiti po sustavu 2 najbolja (po svakoj) i još k tome 2 najbrža vremena.

Polufinale je na rasporedu sutra (utorak, 9.7.) od 19.45h.

Čestitamo Ružiću na zasluženom prolasku dalje i želimo mu još uspješniji sutrašnji nastup!

  • Natjecanje: Univerzijada
  • Mjesto: Napulj (ITA)
  • Datum: 8.7.2019.
Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

Log in or create an account

fb iconLog in with Facebook