Međunarodna natjecanja

SENJARIĆ seniorski PRVAK Balkana na 400m prepone

Yann Senjarić u pobjedničkoj seriji Foto: Petra Jakopović Yann Senjarić u pobjedničkoj seriji

Nakon Filipa Mrčića na juniorskom balkanskom prvenstvu, dobili smo i jednog seniorskog u liku Yanna Senjarića u disciplini 400m.

Natjecanje se tijekom ovog vikenda održalo u Srbiji, Novom Pazaru gdje je za pohvalu kako su tribine zaista bile ispunjene te ne sumnjamo kako je atmosfera bila ugodna i motivirajuća.

Jedan od boljih mjeseca karijere pamtit će Yann Senjarić. Približio se svojim najboljim rezultatima već na seniorskom pojedinačnom prvenstvu kada je postao prvakom Hrvatske istrčavši 51.67, a ovdje u Srbiji podignuo je svoju razinu trčanja na još jedan nivo više čime je stigao do 51.42 i zlatnog odličja! 

Sjetimo li se zime i teške ozljede zgloba, naš član zaista se polako, ali sigurno vratio na pravu razinu koja jamči lijepa ostvarenja poput ovog.

Možda nije stigao do medalje, ali Petar Bratulić pružio je sjajnu utrku na 5000m istrčavši 15:00,23 čime je zaslužio sveukupno 5. mjesto, ali i potvrdu novog osobnog rekorda! Drugi dan na 3000m nije bio toliko inspiriran što je možda i očekivano, bila je to utrka nešto sporijeg ritma (cjelokupno gledajući), a on je u njoj zauzeo 9. mjesto istrčavši 8:49,34. 

Alen Kolar debitirao je za seniorsku reprezentaciju u 4x100m štafeti gdje je započeo utrku, a Marino Dotlić, Dominik Guštin i Zvonimir Ivašković završili su je vremenom 42.10 za sveukupno 4. mjesto. Lara Juriša na skoku s motkom zauzela je 5. mjesto preskočivši 3.60. Nešto kasnije bacala se i kugla gdje je Demir Kolarević najboljim hicem od 16.15 bio osmoplasirani. 

Tijekom drugog dana Filip Svalina na 3000m zapreke je trčao za 9:42,40 čime je zaslužio 7. mjesto, a plasmanom kao 4. blizu medalje bila je Katarina Vukančić na 5000m. Vrijeme koje je balkanska juniorska doprvakinja istrčala je 18:39,16.

Čestitamo!

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

Log in or create an account

fb iconLog in with Facebook