Međunarodna natjecanja

PONOVNO ISTANBUL Mačković i Dubajić na 17. izdanju Balkanskog mlađejuniorskog prvenstva

Eva i Luka Foto: AK Agram Eva i Luka

Čak treću godinu uzastopno Prvenstvo Balkana za mlađe juniore i juniorke održat će se u Istanbulu, ovaj puta i u nešto kasnijem terminu naspram prijašnjih izdanja.

Pitanje je koliko Turci sami traže domaćinstvo jer prava istina je kako su protekla dva izdanja zapravo trebala biti održana na drugim lokacijama. Tako je ove godine Kraljevo trebalo ugostiti najbolje U18 atletičare i atletičarke diljem ove regije, ali su organizatori upali u probleme s kašnjenjem u izradi novog stadiona i na koncu su očito bili prisiljeni otkazati navedeno.

Tako da se više stječe dojam u kojem Istanbul više ulijeće kao 'vatrogasna' opcija i u svakom slučaju zaslužuju pohvale za navedeno jer možebitno bez njih bi se to održavalo u nekom drugom terminu (što nije nikad neka sretna opcija) ili uopće ne bi održalo.

Natjecanje se izvorno trebalo održati u subotu, 13.7., a ovaj pomak na dan kasnije (14.7.) je praktički nezamjetan.

Sukladno nedavnim postignućima, pozive su dobili jedan naš član i članica, konkretno:

  • Eva Mačković - 100m (13:30h kvalifikacije)
  • Luka Dubajić - 100m (13:50h kvalifikacije)

Kako smo u Cluj-Napocu i Rumunjsku putovali s trkačicama malo dužih disciplina tako ovdje putuju naši sprinteri koji se inače jako dobro snalaze i na 200 metara, ali s obzirom na to da je ovo Balkansko U18 prvenstvo u jednom skraćenom formatu, ne održavaju se sve discipline i spomenuta je jedna od tih.

Dubajić već od prošle godine ima iskustva na ovom natjecanju i disciplini dok će Mačković prvi puta nastupati na ovom natjecanju. S njima će od stručnog vodstva na put Marko Katalinić.

Vidjet ćemo planira li se možda i nastup štafete gdje bi svakako naš duo mogao sudjelovati. Cjelovit popis reprezentacije dostupan je u linku ispod ove objave.

Želimo svima puno sreće i uspjeha na ovom natjecanju!

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

Log in or create an account

fb iconLog in with Facebook