Međunarodna natjecanja

Počela nova dvoranska američka sveučilišna sezona: Cepuš dva puta na 600 jardi, Filipović prvi puta na dvoranskih 400m

Sven Cepuš Foto: Texas Tech Sven Cepuš

Razna dvoranska natjecanja već se odvijaju u Sjedinjenim Američkim Državama gdje su proteklih dana nastupali neki od naših članova.

Tako je Sven Cepuš započeo svoju američku atletsku priču i debitirao za svoj Texas Tech, i to zanimljivo da je u prva dvoranska nastupa trčao u disciplini koja kod nas, ali i općenito na ovim europskim prostorima nije baš viđena i prakticirana.

Radi se o 600 jardi koje je prije malo više od tjedan dana istrčao za 1:10,60, a onda upravo ovaj vikend u sklopu Red Raider Invitea kao sveukupno trećeplasirani ušao u cilj sa sličnim vremenom - 1:10,78. 

Malo je teže raspoznati vrijednost ovog rezultata s obzirom na to da se ne radi o čestoj disciplini, ali visoki poredak garantira da se radi o dobrom uvodu u 2019. godini. Inače, ova distanca u metrima iznosi 548.64 metara... Što se lokacije tiče, zanimljivo je da će Sven cijelu dvoransku sezonu trčati u Texasu u prekrasnom izdanju dvorane "Sports Performance Center".

Zato to ne vrijedi za Doru Filipović koja je nastupala u Colorado Springsu za svoj Grand Canyon i konačno trčala prvih dvoranskih 400 metara.

Iako joj je ovo druga sveučilišna godina, Dora je prvu sezonu imala poteškoća s ozljedama pa se nadamo kako je to iza nje. Rezultat za dvoranskih 400 koji ćemo pamtiti je 57.80, a još se trčalo i na 200 metara (25.78). Tu je bila 11., a na dvostruko dužoj dionici nešto bolja 9.

Nije ovo bio prvi nastup jer je nešto ranije sudjelovala u 4x400m svog tima.

Vidjet ćemo hoće li nam se u 2019. godini aktivirati još neki drugi naši članovi u SAD-u, a do tada čestitamo ovima koji su nastupili!

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

Log in or create an account

fb iconLog in with Facebook