Međunarodna natjecanja

Petters novim dvoranskim osobnim rekordima (800m) do 2. mjesta na "Sun Belt Indoor Championships"

Logo natjecanja na kojem je nastupala Anamarija Petters Foto: AK Agram Logo natjecanja na kojem je nastupala Anamarija Petters

Odličan ponedjeljak i utorak je iza naše Anamarije Petters, a tijekom vikenda nastupali su i Nikolina Hrelec te Paolo Lazarić.

Moramo priznat, zanimljiv je termin natjecanja na kojem je nastupala Anamarija (ili bolje rečeno za nas neuobičajen) u Birminghamu, al ne onom engleskom, već onom u Alabami.

Radi se inače o svojevrsnom 'regionalnom' natjecanju, ako se to može reći u našem kontekstu radi boljeg shvaćanja, na kojem nastupa 11 sportskih ekipa odnosno sveučilišta među kojima je i njezin Texas Arlington.

Prošli vikend je propustila jedno natjecanje što se na kraju pokazao kao odličan potez. Prvo je jučer trčala u kvalifikacijama osobni rekord u dvorani (2:13,96) i bila drugoplasirana da bi danas u finalu utrke istrčala još boljih i bržih 2:12,85 te ponovila plasman iz kvalifikacija!

Sudeći po vremenu prvoplasirane (samo 2 stotinke brže), tamošnji gledatelji mogli su uživati u pravoj triler završnici.

Odlična je to potvrda njezinog ovosezonskog napretka u ovom dijelu sezone, u Ameriku je došla s osobnim dvoranskim rekordom od 2:17,21, a sada je on popravljen za skoro 4 i pol sekunde.

Prije ovog natjecanja, tijekom vikenda zanimao nas je i "Lone Star Conference Indoor Championship" na kojem su za West Texas A&M u Alamosi (Colorado) nastupali Nikolina i Paolo.

Potonji je bio na razini prošlotjednog nastupa i na skoku u vis zauzima 6. mjesto skočivši 2.02.

Još uspješnija bila je Nikolina, prvo je pojedinačno osvojila naslov najbolje u ovoj konkurenciji istrčavši 800 metara za 2:20,40 (onom čuvenom NCAA konverzijom dobiva se 2:16,93) u finalu nakon što se uspješno kvalificirala u nešto lakšoj (2:25,28) utrci za nju.

Samo par sati kasnije nakon duže vremena nastupala je i na 3000m gdje joj je pripalo 4. mjesto u vremenu 11:15,58. Čini se da je ovo natjecanje osim individualnog, bilo i ekipnog karaktera s obzirom na to da njezini 'Buffsi' slave pobjedu sa 153 osvojena boda u ženskoj konkurenciji.

Drago nam je da se treniranje u pravim uvjetima već sada isplatilo, a naknadno ćemo saznati hoćemo li ih sve pratiti i na natjecanju najjačeg ranga ove sveučilišne razine, a to je naravno - NCAA Indoor Championships gdje nastupaju atletičari i atletičarke iz cijele Amerike stoga sami možete pretpostaviti kako se radi o jednoj vrhunskoj konkurenciji.

Sve u svemu, očigledno četiri uspješna dana su za naše članove u Americi, kako inidividualno od osobnih rekorda i postignutih plasmana do ekipnih rezultata te im čestitamo na svakom od tih uspjeha, bravo!

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

Log in or create an account

fb iconLog in with Facebook