Međunarodna natjecanja

Penezić 'pomeo' konkurenciju i vjetar za naslov najboljeg mlađejuniorskog stometraša Balkana!

Bruno Penezić neposredno prije proglašenja Foto: AK Agram Bruno Penezić neposredno prije proglašenja

U Kruševcu na novoj atletskoj stazi održalo se jednodnevno Prvenstvo Balkana za mlađe juniore i juniorke. Od naših članova nastupali su Bruno Penezić, Zlatko Kožuhar, Ema Glas, Karla Kovačić i Katarina Vukančić.

Nesumnjivo glavna zvijezda natjecanja koje se prvotno održavalo u poprilično toplim i sparnim uvjetima da bi došlo do promjene i zahlađenja, bio je Bruno sa svojim fantastičnim utrkama na 100m.

Prvo je u kvalifikacijama izjednačio osobni rekord (10.96) s još jačim vjetrom u prsa (-1.2) te se rijetko viđenom lakoćom plasirao u finale kao najbrži i jedini ispod 11 sekundi. Vjetar je još dodatno pojačao u finalu, izmjereno je -2.9!

No našeg trkača to nije spriječilo u pohodu na naslov i zlato u natjecanju koje je okupilo lijep broj (15) zemalja. Početak je donio izjednačene uvjete, ali što su metri odmicali to je njegova prednost rasla i rasla da bi ponovno završio utrku kao jedini ispod 11 sekundi.

S obzirom na vjetar, rezultat i novi osobni rekord zaista je odlično postignuće. Radi o rezultatu 10.92! Usporedbe radi, drugoplasirani je išao 'tek' 11.08. Bio je ovo njegov zadnji nastup prije Europskog mlađejuniorskog prvenstva i možemo reći da je 'generalna proba' bila više nego uspješna.

Zlatko je trčao 3000m i hrabro pokušao pratiti brže trkače od sebe (u ovom trenutku) što je funkcioniralo do posljednjeg kilometra kada su se uspjeli odvojiti. Ipak, pred sam kraj ponudio je nešto brži finiš i jednog od tih trkača pretekao. U konačnici je to 8:53,41 i osvojeno 5. mjesto.

Ema je skakala u vis i uspješno sve preskakala do visine 160cm gdje je na kraju i 'zapela' uz dobar pokušaj u trećoj seriji. Ovako je to 155cm i osvojeno 10. mjesto.

Prije nje na samom početku natjecanja Karla je nastupala na troskoku. Za razliku od prvenstva Hrvatske gdje ima kvalitetu da bilo kojim skokom osigura svih 6 pokušaja, ovo je ipak jače natjecanje u kojima treba više u prva tri pokušaja. Na kraju je rezultat 10.83 uz dobar pokušaj u trećoj seriji koji je nažalost bio neispravan. Pripalo joj je 11. mjesto

Na 1500m osobni rekord vrijedan 5. mjesta istrčala je Katarina sa 4:48,45 u na trenutke čudnoj utrci. No ona je bila u jednom dobrom ritmu i kao što rezultat sugerira, zadržala ga je do ulaska u cilj.

Za kraj se možemo zahvaliti susjednoj zemlji i zaduženim osobama na više nego ugodnom gostoprimstvu i ponašanju, a i organizacijski je natjecanje bilo na više nego zadovoljavajućoj razini. Sve skupa za pohvalu!

Čestitamo našim, ali i cjelokupnoj reprezentaciji na svim ostvarenim subotnjim uspjesima! Bravo!

  • Natjecanje: Prvenstvo Balkana za mlađe juniore i juniorke
  • Mjesto: Kruševac (SRB)
  • Datum: 2.7.2016.
Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

Log in or create an account

fb iconLog in with Facebook