Međunarodna natjecanja

Daly na 20. mjestu Gold Coast Airport Maratona

Logo natjecanja Foto: AK Agram Logo natjecanja

U nizu događaja koji su se odvili posljednjih dana, svakako vrijedi istaknuti maraton u Sydneyu, Australiji.

Termin i vremenski uvjeti zasigurno nisu idealni za one koji žele postići što bolji rezultat, ali posebno je privlačan "IAAF Road Race Gold Label" certifikat koji se ove godine odnosio na Olimpijske igre te mu daje dodatno visoku reputaciju i podiže kvalitetu. Naime, prvih 10 plasiranih neovisno o (ne)postizanju norme dobilo bi pravo nastupa u Rio De Janeiru na Olimpijskim igrama.

Stoga ne čudi da se za nastup ovdje odlučio naš Daniel Daly. Plasman je u velikoj konkurenciji zaista visok, pripalo mu je 20. mjesto sa itekako dobrim rezultatom (posebno za hrvatske prilike), ovaj puta je to bilo 2:25:13.

Samim time nisu zadovoljeni uvjeti za ovogodišnje Olimpijske igre, ali može biti zadovoljan svojim posljednjim nastupima među kojima svakako treba istaknuti i prvi nastup za našu zemlju (i klub) na Svjetskom prvenstvu u polumaratonu koji se održao u Cardiffu.

Uz to je tu i osobni rekord od 2:21:31 (ima on i brže vrijeme od toga, ali na stazi gdje se norma ne bi priznala) koji je postignut upravo ove godine, ujedno se radi i o 7. rezultatu svih vremena za Hrvatsku.

Čestitamo mu na svemu i želimo mu da samo nastavi svoj uspon u rezultatima, prilike za nova velika natjecanja zasigurno će biti, a trkački za ove staze još uvijek je izuzetno mlad. Sretno dalje!

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

Log in or create an account

fb iconLog in with Facebook