Međunarodna natjecanja

Pendić, Orešković, Penezić i Dobruna na 27. Europskom juniorskom prvenstvu

Lucija, Marko, Vita i Edmond Foto: Renato Branđolica/AK Agram Lucija, Marko, Vita i Edmond

Jeruzalem i Izrael nakon prošlogodišnjeg Europskog prvenstva za mlađe juniore i juniorke već ove godine dočekuju jedan uzrast više. Termin natjecanja (7.-10. kolovoza) nešto je kasniji nego inače, ali svakako je najvažnije da se održava nakon što je izvorni domaćin (Cluj-Napoca i Rumunjska) otpao.

Tako su prema ispunjenim normama u 2023. godini nastupe zaslužili:

  • Lucija Pendić (kladivo)
  • Marko Orešković (400m)
  • Vita Penezić (100m)
  • Edmond Dobruna (10000m hodanje)

Od trenera s njima odlaze Ljiljana Ćulibrk i Marko Katalinić

Već prvog dana u ponedjeljak nastupaju gotovo svi naši osim Dobrune čije je finale na rasporedu posljednjeg dana odmah na početku jutarnjeg programa (7h).

Za njega je ovo ujedno i debi na ovom natjecanju kao i Pendić, a zajedničko im je da su izlazna godišta (2004.) tako da je ovo svakako lijepa prilika za njih.

Izlazni junior je i Orešković, ali on ima iskustvo nastupa otprije dvije godine dok Penezić ima iskustvo nastupa na ovoj lokaciji radi prošlogodišnjeg EPU18, ali će prvi puta nastupati za ovaj uzrast (više) kao najmlađa iz skupine trkača ovdje.

U ovom trenutku su predviđeni i njihovi nastupi na štafetama, ali o svemu po pitanju satnice ćemo neposredno prije natjecanja kada ona bude još preciznije određena.

Do tada koristimo priliku još jednom čestitati svima na njihovim ovogodišnjim nastupima i rezultatima kojima su izborili ovo natjecanje. Bravo!

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

Log in or create an account

fb iconLog in with Facebook