Međunarodna natjecanja

Pavelić zaključuje sezonu u Samkovu na Europskom prvenstvu u krosu

Logo natjecanja Foto: samokov2014.eu Logo natjecanja

Sutra, u nedjelju, Bugarska i Samokov ugostit će najbolje kros trkače i trkačice na 21. izdanju natjecanju predviđenom za one najbolje u Europi. Među njima je i Antun Pavelić.

Nakon svojevrsne "trilogije" susjednih nam država koje su u posljednje tri godine organizirale spomenuto natjecanje (Velenje - 2011., Budimpešta - 2012. i Beograd - 2013.) došlo je vrijeme za lokaciju ipak nešto udaljenu naspram Hrvatske.

Iduće godine taj trend se nastavlja s obzirom na to da je domaćinstvo dobio Toulon-Hyères (Francuska).

Staza i vremenska prognoza

Sadašnja vremenska prognoza (s više izvora) očekivano sugerira i nešto toplije vrijeme jer se očekuje temperatura od -1 (jutarnja) do 9 Celzijevih stupnjeva (popodnevna). Padalina i sličnih nepogoda nema na vidiku što je dobra vijest radi očuvanosti staze. Neka tako i ostane. Okvirni prikaz staze možete vidjeti na slici.

Hrvatska reprezentacija

Temeljem nastupa na nedavno održanom Prvenstvu Hrvatske u krosu poziv za nastup iz našeg kluba dobio je Antun Pavelić, seniorski doprvak Hrvatske i ujedno debitant u hrvatskom dresu na jednom velikom međunarodnom natjecanju. Ne sumnjamo da će kao i uvijek hrabro krenuti u utrku i u konačnici dati sve od sebe u cilju da ostvari što bolji plasman.

Od članova drugih klubova u Samokovu bi trebali biti: Barbara Belušić (seniorke), Martin Srša (mlađi seniori), Matea Parlov (mlađe seniorke), Kristina Božić (starije juniorke), Ivan Malić, Petar Bratulić, Karlo Sušilović, Ognjen Mergon (stariji juniori kao ekipa).

Stručno vodstvo su treneri Milan Vitasović i Dario Nemec uz Marija Bratulića kao vođu puta.

Satnica i discipline

Svečanost otvorenja natjecanja predviđena je za 9:15h, a prva utrka počinje u 9:30h.

9:15 Opening Ceremony

9:30 Junior Women – 4 km

9:48 Junior Men – 6 km

10:32 U23 Women – 6 km

11:16 U23 Men – 8 km

12:06 Senior Women – 8 km

12:58 Senior Men – 10 km

Natjecanje će biti zatvoreno točno u 14:13.

Natjecanje će se moći gledati uživo preko streama, tv kanala...

Europska atletska asocijacija ponovno je osigurala live streaming za internacionalnu publiku koja ne može preko svojih TV uređaja gledati natjecanja tako da će se natjecanje moći pratiti ovdje. Spominjući TV, najavljen je prijenos iz 11 država. Lijepo za čuti, a veseli nas kako matična europska atletska organizacija ponovno osigurava prijenos preko svojih stranica.

Puno sreće želimo našem Antunu u debiju! Naravno, ostalim našim reprezentativcima i reprezentativkama također želimo što bolja ostvarenja na natjecanju za koje se nadamo da će sve proći u najboljem redu. Sretno!

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

Log in or create an account

fb iconLog in with Facebook