Međunarodna natjecanja

Novi izazov za Erenta: U nedjelju nastupa na Europskom kupu u hodanju

Vrijeme je za prvo veliko natjecanje - Bruno Erent Foto: AK Agram Vrijeme je za prvo veliko natjecanje - Bruno Erent

Nismo ni na polovici 2015. godine, a Bruno Erent postigao je i ostvario već toliko velikih stvari da to naprosto nije moglo proći nezapaženo. Tako će Hrvatska prvi puta imati hodača na ovom natjecanju u Murciji, Španjolska.

O zaslugama za to ne treba ni pričati, bilo je i vrijeme da ga vidimo u jednom većem međunarodnom nastupu, u disciplini 20km. Najduža je 50km, ali već i ranije sam Bruno pričao je o planovima koju tu disciplinu predviđaju pred kraj godine.

Sveukupno je prijavljeno 220 atletičara (139 muškaraca, 81 žena), a oni će početi svoje nastupe s prvom disciplinom već u 8 sati. Nas će pak najviše zanimati popodnevni termin i 17:15 kada počinje 20km za seniore. 

S obzirom na nedavnu seriju teško ponovljivih dostignuća kao što je postizanje čak tri državna rekorda u kratkom roku (5000m hodanje i 10000m hodanje) sigurno će se neki zapitati može li Bruno možda (nakon najboljih rezultata na stazi) 'skinuti' i koji cestovni rekord kao što je 20km hodanje, od 1991. stoji ime Aleksandra Rakovića i rezultat 1:28:26. Za sada to nije plan.

Prije nešto manje od dva mjeseca u Dudincama je značajno popravio prijašnji svoj najbolji rezultat, i 'ishodao' aktualnih 1:34:38. Forma u kojoj se nalazi je zaista sjajna te u u dobrom razvoju situacije možemo očekivati pokušaj novog poboljšavanja osobnog rekorda, a sigurno je da će pritom tu ulogu igrati i sudački kriterij.

Za sada nikad još nije bio diskvalificiran i čvrsto vjerujemo da neće, ali isto tako pristup mora biti maksimalno ozbiljan. Sva sreća pa pričamo o Erentu i ta komponenta je neupitna.

Želimo mu što uspješan prvi nastup u Španjolskoj i da nam se vrati sa što boljim rezultatom, sretno!

  • Natjecanje: Europski kup u hodanju
  • Mjesto: Murcia (ESP)
  • Datum: 16.5.2015.
Ocijeni sadržaj
(2 glasova)

Log in or create an account

fb iconLog in with Facebook