Međunarodna natjecanja

NEVJEROJATNI Lazarić uvjerljivim osobnim rekordom do norme za Europsko mlađeseniorsko prvenstvo! (VIDEO)

Paolo Lazarić Foto: Brian Barrett Paolo Lazarić

Kakav vikend normi je iza nas, nakon što je Sven Cepuš osigurao Europsko juniorsko prvenstvo, 'iz vedra neba' stigla je jednako sjajna vijest iz daleke nam Amerike odnosno Texasa, Paolo Lazarić je na "6th Annual West Texas A&M Classic and Multis" natjecanju skočio odličnih 2.16 i tako ispunio normu za Europsko mlađeseniorsko (do 23) prvenstvo.

Počeo je relativno rano, već na 1.86m. I sve iduće visine (1.91 - 1.96 - 2.01 - 2.04 - 2.07 - 2.10) preskočio iz prve. Zatim prvo rušenje uslijedilo je tek na 2.13, ali odmah u drugom skoku imamo uspješan popravak i već tada je to novi osobni apsolutni rekord. Ipak, očito nikad inspiriraniji Paolo isto je ponovio i na 2.16! Prvi put nije išlo, ali zato drugi put jest i tako je za 1cm nadmašio normu (2.15) koja je potrebna za Europsko prvenstvo do 23 godine.

Tako je nadmašen prijašnji osobni rekord od 2.09 (na otvorenom) ili 2.11 (dvorana) iz 2014. godine te sada, 3 godine kasnije, napravio je velik skok u doslovnom, ali i prenesenom značenju. Osim toga, izrazito lijepo zvuči podatak kako je srušen rekord (u njihovim okvirima i nacionalnim razinama) Jima Clewortha koji je iznosio 2.15m i postavljen je prije 35 godina, davne 1982. godine.

Zaslužuje sve pohvale i čestitke, bravo Paolo!

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

Log in or create an account

fb iconLog in with Facebook