Međunarodna natjecanja

Nastavila gdje je i stala: Štefanac obranila naslov prvakinje u bacanju koplja na juniorskom EP gluhih!

Laura Štefanac zasluženo slavi Foto: AK Agram Laura Štefanac zasluženo slavi

U Karlsruheu održava se Europsko juniorsko prvenstvo gluhih i nagluhih osoba gdje Laura Štefanac nakon dvije godine ponovno nastupa, ovaj puta u starijejuniorskoj konkurenciji.

Podsjećamo, u Trabzonu je nastupala u mlađejuniorskoj konkurenciji do 18 godina, a sada je to stepenica više, nastupa se u kategoriji do 20 godina. Prvo na rasporedu bilo je njezino omiljeno koplje i ponovno je demonstrirala jednu moć i kvalitetu više u ovoj konkurenciji.

Početak je bio nešto sigurniji, bacila je 37.16 što je ujedno bio njezin najslabiji hitac, a i s njime bi pobijedila. Iz serije u seriju koplje je letjelo dalje i dalje te je na kraju upravo u posljednjoj seriji izmjereno 41.91 što je njezin pobjednički hitac! Osim toga, istaknimo da se radi i o rekordu europskih juniorskih prvenstava, 'debelo' je nadmašen.

Na kraju je odličan i suveren Laurin nastup nagrađen zlatnom medaljom i naslovom juniorske prvakinje Europe! No tu nije kraj, Laura već sutra u 15:40h baca kuglu i 'lovi' novu medalju.

Vjerujemo kako nas sutra očekuju nove dobre vijesti, a ova djevojka tu neosporivo zaslužuje. U to se možete uvjeriti i putem jedne video reportaže nedavno objavljene.

Veliki bravo za Lauru i sve čestitke na osvajanju najsjajnijeg odličja!

  • Natjecanje: Europsko juniorsko pvrenstvo gluhih i nagluhih
  • Mjesto: Karlsruhe (GER)
  • Datum: 25.8.2016.
Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

Log in or create an account

fb iconLog in with Facebook