Međunarodna natjecanja

Najava EP: MATOŠEVIĆ HAČIĆ i DALY na svojem prvom maratonu u Berlinu (VIDEO)

Matea Matošević i Daniel Daly Foto: Renato Branđolica/AK Agram/EA Matea Matošević i Daniel Daly

Ujedno će to biti i prvi nastupi na Europskom prvenstvu za Daniela Dalya i Mateu Matošević Hačić. Potonja nastupa u subotu od 9:05h, a Danova utrka počinje isti dan, samo sat vremena kasnije, od 10h.

Iako nema puno maratona u nogama, naša članica već iza sebe ima nastupe u Rio De Janeiru i Londonu na Olimpijskim igrama i Svjetskom prvenstvu, a taj niz upotpunit će s nastupom na Europskom prvenstvu čime će zapravo nastupiti na svim najvećim natjecanjima u karijeri (na kojim je mogla nastupiti).

Hrvatska će ovdje nastupiti i u ekipnom djelu tako da će se njoj priključiti Bojana Bjeljac, Nikolina Šustić Stanković i Nikolina Stepan. Ujedno je ženski maraton disciplina gdje imamo najviše predstavnica što je očekivano s obzirom na visoku razinu koju cure godinama demonstriraju.

Matea u Berlin dolazi kao prvakinja Hrvatske u maratonu, sjajno postignuće iz Plitvica gdje je staza tradicionalno neugodna i teška tako da ovogodišnji rezultat od 2:55:29 postignut tamo ne znači previše, vrijedni je svakako onaj od kraja godine 2:41:42 sa Zagrebačkog maratona. Rezultat je to koji našoj trkačici daje epitet 5. najbolje svih vremena u Hrvatskoj.

Uz to je kroz ovu sezonu standardno nastupala na polumaratonu, ali i kraćim distancama poput 10km, 5000 i 3000 metara.

Kao možda veća nepoznanica dolazi nam Daniel Daly kojem ovo neće biti prvi nastup za Hrvatsku jer je prije dvije godine prvi nastup imao na Svjetskom prvenstvu u polumaratonu.

Radi se o čovjeku koji živi i radi u Americi i zapravo trenira u ostalim trenucima svog slobodnog vremena, ali kao što vidimo radi to izuzetno uspješno.

S izuzetkom 2017. godine koju je preskočio radi ozljede, Daniel je od 2011. (kada je počeo ozbiljnije trenirati i to maraton) istrčao nekoliko sjajnih rezultata, a najznačajniji je onaj i u 2013. (2:20:26), ali da ne bi mislili kako je to slučajnost moramo istaknuti 2016. kada počinje nastupati za domovinu svoje majke i trči u Houstonu 2:21:27. Upravo je to rezultat koji ga svrstava među 10 najboljih hrvatskih maratonaca svih vremena, preciznije rečeno 7. svih vremena.

Ove godine se vratio jednom velikom utrkom od 2:27:54 u Bostonu što vremenski ne zvuči impresivno (naspram ranije spomenutih rezultata u rečenicama prije), ali su vremenski uvjeti tog dana bili užasni i Dan je ostvario sjajan plasman osvojivši 11. mjesto što ga je po prvi puta malo 'lansiralo' u hrvatske medije. Tako su 3sporta.com i s njim napravili jedan dobar intervju

Daniel inače ne nastupa previše, kada je bio mlađi tj. na sveučilištu trčao je kraće distance, ali prema vlastitom priznanju ta razina rezultata ga je sama okrenula prema maratonu gdje se nesumnjivo snašao. 

Želimo mu da još bolje bude u Berlinu, puno sreće želimo našem maratoncu i našoj maratonki!

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

Log in or create an account

fb iconLog in with Facebook